Коронавірус дістався до Прибалтики

2 березня в Латвії був зафіксований перший випадок зараження коронавірусом – першу пацієнтку, яка заразилася вірусом в Італії, доставили в Центр інфектології.

У Латвії зафіксували перший випадок зараження коронавірусом Covid-19. Цю інформацію підтвердило Міністерство охорони здоров'я країни, передають Патріоти України із посиланням на Delfi.

Жінка заразилася під час перебування в Італії. У Латвію вона разом з сім'єю прилетіла з Мюнхена, а в Мюнхен прибула з Мілана. У літаку перебувало 145 пасажирів, 24 з них летіли в радіусі двох рядів від інфікованої людини. Вісім з них є жителями Латвії. Всі інші пасажири не розглядаються як особи, які перебували в контакті з хворими.

У латвійської влади є список пасажирів літака, і з тими, хто летів в безпосередній близькості від інфікованої жінки (згідно з міжнародними рекомендаціями — два ряди місць по обидві сторони) вже ведеться робота.

Сім'я з аеропорту до будинку добиралася на особистому автомобілі і після повернення додому члени сім'ї ні з ким не контактували. Решта членів сім'ї перебувають на карантині вдома.

Разом із хворою жінкою госпіталізована дитина, у якої коронавірус поки не діагностований. Дитина знаходиться в окремому боксі під наглядом лікарів. У світі на новий коронавірус Covid-19 заразилися вже понад 88,9 тисячі людей. Померли 3044 осіб. Вилікувалися понад 44,8 тисяч пацієнтів, повідомляє South China Morning Post.

Не все так однозначно? Чи може Польща депортувати українських чоловіків

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:58

Поляки можуть повернути до України військовозобов'язаних чоловіків? З новою важливою заявою вийшов міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, який раніше висловлювався за повернення чоловіків на Батьківщину. Водночас Варшава подовжила тимчасовий з...

Винищувач супербактерій: Вчені заявили про створення антибіотика, який може здійснити прорив у медицині

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:47

Вчені відкрили новий клас антибіотиків з потужною активністю проти особливо стійких бактерій. Медикамент також продемонстрував ефективність лікування інфекції кровотоку у мишей, передають Патріоти України. Антибіотик розробили медики з Уппсальського ун...