Коронавірус дуже небезпечний і для малюків? Діти в Британії потрапляють у реанімацію з дивним небезпечним синдромом

Тести пацієнтів на SARS-CoV-2 мають як позитивний, так і негативний результат. Є ознаки того, що у кількох дітей виробилися антитіла до вірусу.

Коронавірус викликає у дітей дивні нетипові симптоми? Фото: ВВС.

У Великій Британії різко зросла кількість випадків, коли діти потрапляють в реанімацію з болем в животі і проблемами з серцем. Передбачається, що це може бути пов'язано з коронавірусом. Такі попередження були розіслані в медичні установи представниками національної системи охорони здоров'я (NHS) Великої Британії, передають Патріоти України.

У розісланих листах наголошується, що явне зростання числа випадків мультисистемного запального стану серед дітей різного віку, яким потрібна інтенсивна терапія, спостерігається впродовж останніх трьох тижнів. "У всіх випадках спостерігаються ознаки синдрому токсичного шоку і атипової форми синдрому Кавасакі з показниками крові, порівнянними з важкими випадками COVID-19 у дітей", - йдеться в повідомленні.

У хворих дітей спостерігаються болі в животі, шлунково-кишкові симптоми і запалення оболонок серця. Тести пацієнтів на SARS-CoV-2 мають як позитивний, так і негативний результат. Є ознаки того, що у кількох дітей виробилися антитіла до вірусу.

"Зростає занепокоєння з приводу того, що у дітей в Великій Британії виникає запальний синдром, пов'язаний з Sars-CoV-2, або що в цих випадках може бути присутнім інший, поки не ідентифікований, інфекційний патоген", - підкреслили представники національної системи охорони здоров'я Великобританії.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...