Коронавірус і куріння: Медики розповіли про ризики нездорового способу життя

За даними ВООЗ, чоловіки значно частіше гинуть від коронавірусної інфекції, ніж жінки.

Медики з'ясували, що легкі, ослаблені курінням, більш сприйнятливі до респіраторних інфекцій. Отже, організм курця більш схильний до потрапляння коронавірусу COVID-19, передають Патріоти України.

Як пише dw.com, згідно з дослідженнями, крім генетичної схильності, вирішальним фактором є спосіб життя. Чоловіки, як відомо, частіше ведуть більш нездоровий спосіб життя, ніж жінки. З'ясувалося, що в Китаї, наприклад, курять близько 52% всіх чоловіків, тоді як частка жінок, що палять не дотягує і до трьох відсотків.

Разом з тим, за даними ВООЗ, саме чоловіки значно частіше гинуть від коронавірусної інфекції, ніж жінки: у середині лютого рівень смертності від SARS-CoV-2 в Китаї становив 2,8% для чоловіків і 1,7% – для жінок. Аналогічна ситуація спостерігалася в 2003 році у Гонконгу при спалаху атипової пневмонії. І навіть звичайним грипом чоловіки зазвичай заражаються частіше жінок.

Щось не поділили: У Дніпрі сталася стрілянина між дівчатами на вулиці

понеділок, 29 квітень 2024, 17:17

У Дніпрі біля кафе в одному з районів міста неповнолітня дівчина вистрілила в іншу з предмету, схожого на пістолет. Про це повідомили на сторінці у Facebook поліції Дніпропетровщини, передають Патріоти України. "Біля одного з кафе в Амур-Нижньодніпровс...

Бережіть голови! Сильна магнітна буря тероризуватиме українців протягом кількох днів

понеділок, 29 квітень 2024, 16:56

Квітневі магнітні бурі поволі перейдуть у травневі - магнітосфера Землі буде доволі неспокійною, передають Патріоти України. Як повідомляє «ТСН», 29 квітня очікується сонячна активність з К-індексом 5 (червоний рівень), що відповідає сильній бурі, здат...