Бережіться! У МОЗ розповіли, скільки людей вбиває коронавірус за хвилину

У світі кожні 16 секунд від ускладнень коронавірусної хвороби помирає людина. Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передають Патріоти України.

За його словами, хвороба небезпечна, тому дотримання санітарних норм має бути аксіомою, поки не з'являться імунобіологічні препарати.

Також заступник міністра охорони здоров'я прокоментував, чи посилюватимуть відповідальність для громадян за недотримання протиепідемічних заходів.

"Така відповідальність передбачена вже зараз. Але уряд України ініціював перед Верховною Радою збільшення суми штрафів за порушення санітарних норм. На жаль, депутати поки не проголосували це збільшення", - зазначив Ляшко.

"Я хотів би, щоб ми розуміли: контроль контролем, але свідоме ставлення до дотримання протиепідемічних норм – це турбота не лише про своє здоров'я, а й зокрема про літніх людей", – додав головний санлікар.

Коронавірус у світі - статистика 2 жовтня

Станом на п'ятницю, 2 жовтня, коронавірус у всьому світі заразив 34 205 778 осіб. Про це свідчать дані Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Гопкінса.

За добу заразилися +324 506 осіб. Жертвами хвороби стали 1 021 765 пацієнтів (+8 785 за добу). У трійці країн-лідерів за кількістю заражених коронавірусом - США, Індія та Бразилія.


У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...