​Коронавірус міг "зародитися" не в Китаї: З'явилася несподівана заява

Коронавірус COVID-19, випадки зараження яким спостерігаються більш ніж в 30 країнах, міг з'явитися за межами Китаю. Про це повідомляє ресурс CGTN, посилаючись на слова голови спеціальної комісії з боротьби з поширенням пневмонії Державного комітету у справах охорони здоров'я КНР Чжун Наньшаня, передають Патріоти України.

"Коли ми робимо прогнози і будуємо здогади щодо епідемії, в першу чергу беремо до уваги Китай і не розглядаємо інші держави", - підкреслив він.

За словами Наньшаня, спалахи епідемії виникають і за межами Китаю, але джерело нового типу коронавіруса до цих пір залишається неясним.

Глави спецкомісії зазначив, що китайські фахівці ще не з'ясували, чи існував цей тип вірусу раніше. До всього іншого він поставив під сумнів інформацію про так званий проміжний господарь вірусу.

Зазначають, що на початку лютого фахівці Південно-Китайського сільськогосподарського університету та лабораторії сучасного сільського господарства Ліннань-Гуандун заявили, нібито імовірним проміжним господарем COVID-19 є тварина панголін. Вивчивши близько тисячі зразків генетичного матеріалу, вони з'ясували, що геномна послідовність коронавіруса, яким заразилися панголіни, на 99 відсотків ідентична геному вірусу у людей. Чжун Наньшань заявив, що Китай впорається з епідемією коронавируса COVID-19 до кінця квітня.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...