Коронавірус могли завезти заробітчани: Що кажуть місцеві про хворого священика і ситуацію на Тернопільщині

Також люди переживають, що могли заразиться від священнослужителя отця Олега. Його описують як комунікабельну і товариську людину.

Місцеві жителі в Заліщицькому районі Тернопільської області, де виявили коронавірус у священика, звинувачують у поширенні COVID-19 заробітчан. Про це повідомляє ресурс "20 хвилин", передають Патріоти України.

Також люди переживають, що могли заразиться від священнослужителя отця Олега. Його описують як комунікабельну і товариську людину. Зазначають, що на його служби в церкві були присутні багато парафіян.

"Звичайно, переживають, тому що були у нього на службі, отець Олег взагалі дуже комунікабельний, прихожан в церкві дуже багато. У нього діти і внучата є. Дружина працює в соціальній службі. Я особисто з ним спілкувався пару місяців назад. До сих пір не вірю, що і до нас це дійшло...", - розповів місцевий житель Василь і додав, що жителі між собою говорять, що стан здоров'я священика покращився.

Також люди стурбовані, що коронавірус міг бути привезений заробітчанами, яких останнім часом дуже багато повернулося в район. Хвилюються, тому що не знають, хто і звідки приїхав - зазвичай в сім'ях це тримали в секреті. Кажуть, що навряд чи хтось після повернення з-за кордону йшов на самоізоляцію. Не виключають, саме таким чином підхопив вірус і священик.

Роман Краснюк, в.о. голови Заліщицької РДА, по телефону запевнив: відразу після нічного повідомлення про хворобу священика, медики виїхали на місце і взяли для аналізу біологічні зразки у всіх членів сім'ї, хто з батьком більше контактував. Проводили аналізи лабораторно. Результати вже є: коронавірусу у них не виявили.

районі все нормально, є продукти, їх підвозять, поліція обмежує рух, але, оскільки Заліщики не мають об'їзду, транзитний рух через місто все ж відбувається. Ввели карантин. Дотримуємося всіх заходів, відповідних введенню надзвичайної ситуації", - сказав Краснюк.

Також в місті провели дезінфекцію в громадських місцях: на автобусних зупинках, дитячих і спортивних майданчиках, обробили лавки в парках і скверах міста.

На виїздах із Заліщиків облаштували три карантинні пости. Там чергують правоохоронці, які змінюються через певний час. Медиків сюди не включають, правоохоронці, кажуть, впораються самостійно. Тим часом глава району звернувся до жителів з проханням не виходити без потреби з дому. За його словами, Заліщики забезпечені продуктами і медикаментами. Інфекційне відділення готове.

"Заліщики живуть, магазини працюють, люди майже не виходять, а якщо подекуди і є, то ті, хто на вулицях - всі в масках. Людей в цілому на вулицях дуже мало. Паніки немає. При необхідності в місто можна заїхати. Обстановка психологічно не критична", - розповів житель Заліщиків Василь.

Матір зірки серіалу "Слово пацана" вийшла заміж за воїна ЗСУ

вівторок, 16 квітень 2024, 21:16

Зірка скандального російського серіалу "Слово пацана. Кров на асфальті" Микита Кологривий розповів про те, що його мама живе в Україні і навіть вийшла заміж за воїна ЗСУ, передають Патріоти України. В одному з інтерв'ю він зізнався, що підтримує зв'язо...

"Ставтеся з повагою до людей, які своїм життям прикривають ваші дупи": Парамедикиня Пташка звернулася до Ганни Маляр

вівторок, 16 квітень 2024, 20:15

Українська парамедикиня Катерина Поліщук із позивним Пташка 16 квітня розмістила в Instagram відео, у якому звернулася до заступниці міністра оборони України у 2021–2023 роках Ганни Маляр із закликом приїхати до українських захисників на передову, щоб ...