Коронавірус? На Луганщині восьмирічна дитина померла від тяжкої пневмонії, проти батьків відкрили справу

Лисичанська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження через смерть малолітньої дитини, батьки якої не виконували свої батьківські обов’язки по її догляду Про це йдеться у повідомленні прокуратури Луганської області, передають Патріоти України.

Встановлено, що 5 квітня у Лисичанську померла 8-річна дівчинка. За попереднім висновком судово-медичної експертизи, смерть дитини настала внаслідок гнійної пневмонії. У потерпілої взяті аналізи на наявність коронавірусу.

За даними слідства, батьки дівчинки зловживали алкогольними напоями, не виконували батьківські обов’язки та вели аморальний спосіб життя.

У грудні 2018 року дітей із цієї сім’ї вилучили та помістили до центру соціально-психологічної реабілітації, а батьків притягнули до адміністративної відповідальної за ч. 1 ст. 184 КУпАП (невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей). Після проведення з ними профілактичної роботи дітей повернули в родину за заявою матері.

З початку березня 2020-го дівчинка разом зі своєю 5-річною сестрою проживала з бабусею. Протягом тижня у неї була висока температура та кашель. Втім рідні дитини до лікарів не зверталися, вважаючи, що це звичайна застуда. За цей час померла контактувала лише з бабусею та молодшою сестрою.

Справу відкрили за статтею 166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) та п. 2 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.


Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...