Корпорація Apple подала до суду на українського режисера через його кінофільм

Кадр трейлера до фільму

Американська корпорація Apple подала до суду українського режисера Василя Москаленка. Розгляд розпочато через його фільм Apple-Man. Головна претензія полягає в тому, що фільм шкодить бренду, повідомляють Патріоти України з посиланням на Forbes.

Сам Москаленко розповів виданню, що американська сторона аргументує їх тим, що користувачам може здатися, що нібито Apple-Man якимось чином пов'язаний чи схвалений компанією Apple.

Від режисера вимагають відмови від юридичного оформлення фільму на території США. У такому разі компанія має право будь-якої миті заборонити використовувати словосполучення Apple-Man у назві фільму, коміксах або мерчі.

Москаленко розраховує, що йому вдасться домовитись із Apple. Також він у своєму відеоролику пояснив, що у його фільмі ніде не згадується продукція компанії.

На думку юриста Тараса Кислого, у компанії зареєстровано торгову марку Apple, тому вони мають монополію на використання цього слова. Він також звернув увагу на те, що компанія має намір створювати свої фільми, а стрічка українського режисера з такою назвою може розмивати бренд.

Apple-Man – це пародія на фільми про супергероїв, який він зняв у своїй квартирі під час карантину. Стрічка розповідає про супергероя, чия суперсила пов'язана із яблуком.


Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Оце так! У Львові дружину військовозобов’язаного засудили до 3 років позбавлення волі за укладення фіктивного шлюбу

четвер, 25 квітень 2024, 6:30

У судовому реєстрі повідомляється, що суд у Львівській області визнав жінку-інваліда 3 групи винною у незаконному переправленні особи через державний кордон, передають Патріоти України. Як йдеться у матеріалах справи, жінка, будучи інвалідом 3 групи, в...