Коригував дані в системі "Оберіг": ДБР спіймало "на гарячому" співробітника одеського ТЦК (фото)

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили співробітника Малиновського РТЦК та СП Одеси. Він організував схему заробітку на чоловіках, які хочуть незаконно уникнути мобілізації. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу ДБР та Офісу генерального прокурора.

Як повідомляється, оператору відділення офіцерів запасу і кадрів одного з РТЦК та СП м. Одеси повідомлено про підозру за фактом несанкціонованого втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем (ч. 5 ст. 361 КК України).

За даними слідства, з березня 2023 року по березень 2024 року старший солдат, маючи право доступу та контролю автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи "Оберіг", а також інформації, що в ній обробляється, умисно здійснював несанкціоноване змінення інформації в облікових картках військовозобов’язаних громадян.

Достовірно знаючи про те, що вони не проходили позаштатну військово-лікарську комісію, у відповідному розділі підозрюваний вносив інформацію про взяття їх на облік та до вже існуючих облікових записів додавав хибну інформацію про нібито проходження ними комісії з висновком про "непридатність з виключенням з військового обліку".

Потім цю інформацію він вносив до військово-облікових документів. Наразі до суду направлено клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Також ДБР встановлює усіх осіб, які встигли скористались схемою.

Поліція знайшла за пів години: У Дніпрі водій збив жінку з дитиною на переході та втік (фото, відео)

вівторок, 8 жовтень 2024, 20:51

"Сьогодні, близько 14-ї години, на проспекті Калнишевського водій на автомобілі Fiat збив на пішохідному переході жінку з дитиною і покинув місце ДТП. Це помітили перехожі, які звернулися на 102 та повідомили напрямок руху. А ще небайдужі громадяни вик...

Коригував дані в системі "Оберіг": ДБР спіймало "на гарячому" співробітника одеського ТЦК (фото)

вівторок, 8 жовтень 2024, 20:27

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили співробітника Малиновського РТЦК та СП Одеси. Він організував схему заробітку на чоловіках, які хочуть незаконно уникнути мобілізації. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу...