Користувачі мали змогу міняти інформацію про себе: 17-річний хлопець на Одещині продавав фейковий застосунок "Дія"

В Одеській області 17-річний хлопець підробив застосунок Дія і продавав його в інтернеті за 100 гривень. Про це повідомила кіберполіція у п’ятницю, 7 червня, передають Патріоти України.

Як зазначають у поліції, візуально фейковий застосунок повністю дублював Дію. Там користувачі мали можливість змінювати прізвище, ім'я, по батькові, дату народження, фото та інші дані.

Хлопець створив у месенджері канал, де розмістив оголошення про продаж застосунку. На його пропозицію відгукнулися троє хлопців, яким по 17 та 20 років. Вони переказали за застосунок по 100 гривень. Поліції вони пояснили, що купили його «для розваги».

У телефоні 17-річного «розробника» знайшли інформацію, яка підтверджує його причетність. Йому повідомили про підозру за частинами 1, 3 ст. 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів).

Як додають у кіберполіції, оскільки хлопець неповнолітній, йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...