Користувачів Android попередили про небезпеку - жертвою хакерів може стати кожен

Дослідники з Check Point виявили 400 вразливих місць в чіпі Qualcomm Snapdragon Digital Signal Processor (DSP) - чіпі, який використовується в більш ніж 40% телефонів в світі. Сюди входять пристрої від Google, Samsung, LG, Xiaomi і OnePlus. Про це повідомляє видання Mirror, передають Патріоти України.

Ці уразливості можуть дозволити хакерам шпигувати за вашими фотографіями, відео, дзвінками і даними GPS. Це також може дозволити зловмисникам відключити ваш телефон або встановити небезпечне шкідливе ПО на ваш пристрій.

За словами дослідників, щоб скористатися уразливими місцями чіпу, хакерам потрібно просто переконати власника телефону встановити додаток. На щастя, тепер Qualcomm усунула проблему.

Представник Qualcomm повідомив Mirror: "Надання технологій, що підтримують надійну безпеку і конфіденційність, є пріоритетом для Qualcomm. Що стосується вразливості Qualcomm Compute DSP, виявленої Check Point, ми старанно працювали, щоб перевірити проблему і вжити відповідних заходів щодо її усунення доступними для OEM-виробників . Ми рекомендуємо кінцевим користувачам оновлювати свої пристрої в міру появи оновлень і встановлювати додатки тільки з надійних місць, таких як Google Play Store ".

Однак дослідники Check Point кажуть, що це, на жаль, не кінець історії.

"Сотні мільйонів телефонів піддаються цій загрозі безпеки. За вами можна шпигувати. Ви можете втратити всі свої дані. Наше дослідження показує складну екосистему мобільного світу. З довгим ланцюжком поставок, інтегрованої в кожен телефон, нетривіально знайти глибоко приховані проблеми в мобільних телефонах, але також нетривіально їх виправити. На щастя, на цей раз ми змогли виявити ці проблеми. Але ми припускаємо, що для їх повного пом'якшення будуть потрібні місяці або навіть роки ", - розповів Янів Балмас, керівник відділу кібер-досліджень Check Point.

Воплі скрепної души: Сину офіцера російської армії регулярно "прилітає" за батька "героя СВО". Однокласники б'ють, іменують сином загарбника (відео)

середа, 1 травень 2024, 9:32

З під картинок телевізора створених російською пропагандою час від часу вилазить інформація про справжні настрої російського суспільства. Часто-густо про що шепочуться батьків на кухнях, стає відомо через вчинки дітей. Як зізнається школярик, все почал...

"Благородно" рятував інших за грубі гроші, а от себе не зберіг: Болгарія екстрадувала до України організатора схеми для ухилянтів

середа, 1 травень 2024, 9:14

З Болгарії екстрадовано керівника злочинного угруповання, яке переправляло українських ухилянтів за кордон. Про це у вівторок, 30 квітня, повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора України. Повідомляється, що підозрюваного екстрадували в Україн...