Користувався якийсь велетень? В Японії під час розкопок знайшли меч довжиною понад 2 метри (фото)

Під час розкопок у кургані Томіомаруяма міста Нара в Японії археологи виявили залізний меч та бронзове дзеркало у формі щита. Про це пише Heritage Daily, передають Патріоти України.

Археологи під час розкопок у кургані Томіомаруяма знайшли залізний меч довжиною 2,3 м та бронзове дзеркало у формі щита. Воно було в шарі глини та покривало 5-метрову дерев’яну труну.

"Бронзові дзеркала, знайдені в археологічних пам’ятках Японії, округлі, однак дзеркало з кургану Томіомаруяма мають форму щита й мають розміри 64 см у висоту та 31 см у ширину", – йдеться в повідомленні.

За словами дослідників, виявлені меч та дзеркало є найбільшими, серед знайдених мечей та дзеркал раніше. Наразі над знахідками працюють реставратори.

Вміст дерев’яної труни, яке закривало дзеркало, команда археологів планує вивчити пізніше. Нині вони вважають, що труна недоторкана, оскільки немає доказів пограбування могили. Курган Томіомаруяма датується 4-м століттям нашої ери в час періоду Кофун та є найдавнішою письмовою епохою в історії Японії. Він має діаметр 86 метрів й заввишки 10 метрів.

Провокації тривають: Тисячі авіарейсів європейських компаній постраждали від перешкод GPS з боку Росії

середа, 24 квітень 2024, 6:30

Тисячі рейсів авіакомпаній до країн Балтії з Великої Британії постраждали через перешкоди супутниковій навігації з боку Росії, передають Патріоти України з посиланням на The Telegraph. Зачеплені рейси за вісім місяців до кінця березня включали 2309 рей...

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...