Коштів у держбюджеті вистачить? Зеленський доручив НБУ надати кредитні канікули бізнесу, а уряду - доплатити по 1000 грн пенсіонерам

Тепер залишилось дочекатись коментарів Нацбанку та Кабміну, як ті виконуватимуть наказ шостого президента, скільки знадобиться на це грошей і де вони будуть роздобуті

Президент України Володимир Зеленський доручив Національному банку, Міністерству фінансів, державним та комерційним банкам розробити програму кредитних канікул для малого та середнього бізнесу. Уряду президент доручив доплатити по 1000 грн пенсіонерам, які отримують пенсію до 5000 гривень, зазначають Патріоти України.

Про це Зеленський повідомив у своєму зверненні до громадян, розміщеному на офіційній сторінці Офісу президента.

«Найближчим часом очікуємо від НБУ, Мінфіну, державних та комерційних банків програму кредитних канікул для малого та середнього бізнесу, а також концепцію податкових змін. Окрім цього громадяни, які отримують пенсію менше 5000 гривень мають отримати доплату у розмірі 1000 гривень», — заявив Зеленський.

Він також доручив Мінфіну активізувати переговори з МВФ та іншими міжнародними партнерами України про виділення Україні допомоги у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Також Зеленський запропонував уряду обмежити рух міжміського, міжобласного транспорту, роботу метрополітенів та міського транспорту, а людей закликав сидіти вдома.

Також президент заявив, що переведення роботи Верховної Ради на роботу у комітетах неприпустима.

«На мою думку, зміна плану роботи Верховної Ради неприпустима. Зараз, у ситуації світової пандемії та загрози глобальної фінансової кризи, парламент України має ухвалювати життєво важливі для економіки закони, впроваджувати податкову, земельну, трудову реформи, призначити міністрів економіки та енергетики, генерального прокурора України», — заявив президент.

Зазначимо, що наразі Рада розглядає законопроєкт про запровадження ринку сільськогосподарських земель і завершити цей розгляд депутати мали орієнтовно 19-20 березня.

Крім цього Зеленський запропонував уряду обмежити експорт продовольчих товарів з України, крім визначеного Кабміном переліку.

"Є ще порох в порохівницях": Залужний у Великій Британії показав майстерклас зі снайпінгу (фото)

субота, 4 травень 2024, 23:30

Український генерал, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який проходить стажування в МЗС після призначення на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, також тренується у ...

Став героєм своєї команди: Український воротар забив неймовірний гол ударом через усе поле (відео)

субота, 4 травень 2024, 22:55

У рамках молодіжної першості ліги штату Паранаенсе місцевий Атлетіко Паранаенсе U-20 переграв однолітків із Парани (3:2). У складі Атлетіко всю гру відіграв український голкіпер Максим Воронов, передають Патріоти України. Воротар став героєм своєї кома...