Кожен може допомогти статися диву: Маленькій донечці ветерана АТО потрібна допомога (фото)

Дорогі друзі, до нас звернулася мама 8-річної Лізоньки Супрун з м. Кременчук Полтавської області. У сім’ї росте дівчинка з ДЦП, тато учасник бойових дій (захищав нашу країну на сході). Зараз вони просять допомогти придбати крісло для щоденного використання для доньки, передають Патріоти України.

Сім’яготувалася до народження свого первістка, навіть не припускаючи, що може трапитися щось непередбачуване і їх донечка буде особливою.... Із листи мами:"Вагітність була першою, дуже бажаною.Всі аналізи, УЗД, скрінінги показували відмінні результати, ми з чоловіком вирішили і готувалися до спільних пологів, з нетерпінням чекали на нашу принцесу.Але при одному з відвідувань дільничного гінеколога мені повідомили, що донечка раніше терміну опустилася нижче, і мене поклали у відділення патології вагітних під спостереження фахівців".

Лізонька народилася на терміні 30 тижнів, вагою 1500 грам.Маленька відразу не закричала, її відвезли в реанімацію і підключили до апарату ШВЛ.Мамі вкололи заспокійливе, щоб не панікувала. Із листи мами: "Ніхто такого не очікував.Лікарі упустили багато часу, 78 годин підтікали води, треба було негайно кесарити, а вони чекали якихось показників для цього... і пізно викликали пологи".

Лізу з мамою виписали через 1,5 місяці і, здавалося, що ось воно, щастя!Все страшне позаду, і вся родина разом!Але Ліза сильно відставала з розвитку, не тримала голову в 3 місяці,не переверталася. "При одному з відвідувань невролога, це було Лізі вже 4 місяці, лікар повідомив, що є ознаки ДЦП і наполягав, щоб ми відмовилися від дочки, поки ще вона маленька.Що ми ще зможемо стати батьками ... Після чого ми зі скандалом пішли додому і пообіцяли один одному і Лізі боротися за її здоров'я, чого б це нам не вартувало", - пише мама Лізи.

У рік Лізі поставили діагноз: ДЦП, спастичний тетрапарез. Життя сім'ї змінилася.Тепер їх життя - це відновлення Лізи, постійне лікування, заняття вдома і в центрах.Цей діагноз дуже складний, неможливо швидко раз і назавжди позбутися від нього, не можна вилікувати таблеткою, потрібні роки кропіткої роботи.Лікування повинно бути тривалим і непереривним. Крім лікування, таким діткам потрібні різні засоби реабілітації. Зараз Лізі дуже потрібно кімнатна крісло-коляска.З старого дівчинка виросла, а нове родині зовсім не по фінансах. Лізонька сама не сидить, погано контролює голову. На даний момент для зміцнення м'язів спини їй конче необхідне спеціальне крісло. Без нього зовсім ніяк, доводиться дівчинці лежати, що нелегко фізично і морально, або перебувати на руках у батьків. Годуватидівчинку без крісла дуже незручно, та й заняття для дрібної моторики складно проводити.

"Дорогі друзі, допоможіть Лізі придбати важливий технічний засіб.Крісло потрібне їй кожен день, без нього сім’їдуже важко. Просимо внести будь-яку допомогу для Лізи. Нехай кожен день їй приносить радість від нових умінь і знань.Дівчинці дуже важливо сидіти, а без крісла це неможливо.Подаруйте, будь ласка, Лізі радість сидіти кожен день у зручному кріслі.Допоможіть поліпшити життя Лізи зараз, коли допомога дуже потрібна!" - звернулася родина дитини.

На крісло потрібна сума близько 40 тис. грн.

Сторінка мами Лізи в Фейсбук: Ліда Супрун

РАХУНОК: 29244825509100 ТРАНЗИТ/ПОПОВНЕННЯ КАРТ

БАНК ПАТ КБ "ПРИВАТ БАНК"

МФО 305299

ЗКПО 14360570

ПЛАСТИКОВАЯ КАРТКА - 5168 7422 1621 8739 Супрун Лідія Іванівна(мама Лізи)

Крісло, яке є, але замале:

Крісло, яке потрібне - два варіанти:

Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...