Кожен третій окупант бригади, що звірствувала в Бучі, раніше воював у Сирії

У середньому кожен третій військовий зі складу 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту ВМФ РФ воював у Сирії. За даними розвідки, саме її представники під час війни в Україні окупували Бучу, Ірпінь і Гостомель у Київській області й залишили після себе сотні по-звірячому вбитих мирних мешканців. Про це повідомляє "Слідство.Інфо", передають Патріоти України.

Розслідувачі опрацювали списки вказаної бригади, які раніше опублікувало Головне управління розвідки українського Міністерства оборони. Так, у переліку виявилася особиста інформація щодо 82 окупантів із цього військового формування. Принаймні 24 із них воювали в Сирії, де країна-агресор РФ підтримувала злочинний режим Башара Асада.

Виходить, що в середньому це кожен третій морпіх Тихоокеанського флоту, чиї дані оприлюднила розвідка. Решта ж військовослужбовців не могли брати участь у сирійській війні через свій вік – на той час вони ще навчалися в школі або училищах

Разом із тим розслідувачі з’ясували, що чимало загарбників, що значиться у цьому списку, 1998-2002 років народження – тобто нині їм по 20-25 років. І прикметно, що саме ці 20-річні путінські вояки, як раніше вияснили журналісти, полюбляють вихвалятися у соцмережах звірствами. Зокрема, вони розповідають, як відрізали вуха українцям, а ще продовжують погрожувати знущанням і убивством.

Зауважимо, що 2015 року російські війська вторглися на територію Сирії, де тривала громадянська війна. Глава РФ Володимир Путін відправив туди близько 4000 своїх солдат на підтримку режиму Асада, який воював із місцевими протестувальниками.

Путінські війська відзначилися бомбардуваннями цивільних об’єктів, мирного населення і гуманітарних коридорів. Також росіяни використовували у Сирії заборонену зброю – фосфорні бомби й здійснювали хімічні атаки густонаселених регіонів.

Скандальна норма: Чому чоловікам за кордоном не продовжують закордонних паспортів - пояснення консула й адвоката

понеділок, 29 квітень 2024, 16:30

Припинено прийом нових заяв на вчинення консульських дій від певної категорії українців, а саме чоловіків, віком 18-60 років, які тимчасово перебувають за кордоном. Виняток становлять лише оформлення посвідчення особи на повернення в Україну. Такі дії ...

Дослідження показало: Вчені нарешті розгадали таємницю Бермудського трикутника

понеділок, 29 квітень 2024, 16:22

Ділянка моря між Флоридою, Пуерто-Ріко та Бермудськими островами широко відома як Бермудський трикутник. Таку назву він отримав у ХХ столітті, коли його почали пов'язувати із загадковими зникненнями літаків та човнів. Багато років стверджується, що к...