"Кожного дня бійці ходять на позиції повз місця смерті людей. Іноді, навіть молодших за них самих", - про моторошні будні Донбасу (фото)

Де-не-де в Авдіївці, на місцях, де ведуться запеклі бої, можна побачити пам'ятні знаки. Це дошки, хрести, таблички, гранітні пам'ятники з портретами загиблих захисників України, пише 93-тя ОМБр "Холодний Яр", повідомляють Патріоти України.

"Бутівка", "Зеніт", "Промка", біля приватних будиночків, у лісосмузі - вони розташовані всюди, це десятки вбитих росіянами солдат з різних бригад та добровольчих формувань. "Кожного дня бійці ходять на позиції повз місця смерті людей. Іноді, навіть молодших за них самих", - пишуть в бригаді.

До такого сусідства згодом звикають, але перша зустріч заввжди моторошно - ця людина була тут та не дійшла. "93 бригада Холодний Яр лише за цю ротацію вже втратила семеро бійців. І хоча двоє покинули нас через стан здоров'я, ми вважаємо, що війна з окупантами все одно в цьому зіграла вирішальну роль", - пишуть в бригаді.

Військові також розповіли про своє ставлення до так званого миру з РФ та відношенню до бойовиків. "Сьогодні у мережі точаться дискусії навколо опитування військових щодо їх ставлення до можливих перемовин з бойовиками терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР". І хоча ініціативу згодом скасували, ми готові висловити наше ставлення. Воно - на цих світлинах", - додають холодноярівці.

Сонця можна не чекати? Синоптик засмутив прогнозом погоди в Україні на березень

вівторок, 19 березень 2024, 6:58

В Україні внаслідок переміщення на її територію атмосферних фронтів та під впливом висотного циклону очікується період нестійкої та вологої погоди. Практично щодня спостерігатимуться дощі, у північних та західних областях часом мокрий сніг, передають П...

Втік зі зборів: Стало відомо, що сталося зі "всесвітньо відомим українським тренером", який відмовився повертатися в Україну

вівторок, 19 березень 2024, 6:45

Тренер "Чорноморець" Ігор Касьяненко, який відповідав у одеському клубі за фізичну підготовку, знайшов собі роботу у США. 14 березня стало відомо, що 36-річний уродженець Луганська втік перед поверненням команди з підготовчих зборів у Туреччині у лютом...