"Країна довіряє нам іти в бій і впевнена, що ніхто з нас не втече з поля бою, вірить, що ми готові піти на смерть. Але наша країна при цьому вважає, що хтось із нас втече від слідчого", - офіцер ЗСУ

Максим Миргородський вважає, що у нас прийнято цінувати мертвих героїв, до живих же нікому немає діла.

Максим Миргородський. Фото: соцмережі.

Командир 95-ї десантно-штурмової бригади Максим Миргородський, лицар трьох ступенів ордена Богдана Хмельницького та громадської нагороди Народний Герой, засмучений відмовою суду видати на поруки генерал-майора Дмитра Марченка, якого підозрюють у закупівлі неякісних бронежилетів. Про це написав у Фейсбуці редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

"Таким складом, як сьогодні збиралися в суді і пропонували брати на поруки ми, офіцери, збираємося тільки на похоронах наших товаришів. Для нас це важливо. Сьогодні нам, захисникам України, показали, що ми для держави ніхто, наша думка нічого не значить" , - сказав Миргородський.

За його словами, на свободу до вироку випускають кого завгодно. При цьому офіцерів тримають за ґратами, ніби вони кримінальники, і їм не довіряють. "Я приїхав, щоб поручитися своєю честю - Марченко не буде втікати. Виявилося, цього недостатньо. Навіть мого слова недостатньо. Слова інших офіцерів і генералів", - пояснив Миргородський.

"Наша країна довіряє нам іти в бій і впевнена, що ніхто з нас не втече з поля бою, вірить, що ми готові піти на смерть. Але наша країна при цьому вважає, що хтось із нас втече від слідчого", - продовжив він.

Миргородський вважає, що у нас прийнято цінувати мертвих героїв, до живих же нікому немає діла. "Загинув комбриг 128-ї - хто зараз згадує його сім'ю? Був шум і все вже забулося. Ціна життя солдата на війні -1 мільйон 200 тисяч посмертних виплат, ціна свободи і честі - запорука в 20 мільйонів. Ось таке справжнє ставлення держави сьогодні показав апеляційний суд Києва, який образив тих, хто захищає Україну", - підсумував він.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...