Крала електроенергію "Вінницяобленерго" в колосальних масштабах: СБУ викрила найбільшу нелегальну криптоферму України

Служба безпеки України (СБУ) викрила найбільшу нелегальну криптоферму України, яка працювала на крадений з "Вінницяобленерго" електроенергії та наносила від 5 до 7 млн грн збитків щомісяця, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу СБУ.

Згідно з повідомленням, СБУ викрила і задокументувала незаконний відбір великих обсягів електроенергії у Вінниці. Злочинці добували криптовалюту безпосередньо в одному із колишніх приміщень "Вінницяобленерго".

"Наразі це найбільша підпільна криптоферма, яку виявили українські правоохоронці: вилучено майже 5 тис. одиниць комп'ютерної техніки", - підкреслили у пресслужбі.

Правоохоронці встановили, що криптоферму створили мешканці Києва та Вінниці. Вони використали одне з колишніх складських приміщень "Вінницяобленерго", що знаходиться на проммайданчику компанії. Зловмиснику незаконно відбирали електричну енергію підприємства, а щоб приховати діяльність, вони використовували умовні засоби обліку споживання електричної енергії.

За попередніми даними відомства, щомісячна сума збитків від такої діяльності становить від 5 до 7 млн грн. До того, незаконний відбір електроенергії міг призвести до глобальніших наслідків - без світла могли лишитись цілі квартали в Вінниці

У ході обшуків за місцем розташування ферми та за адресами проживання фігурантів було вилучено 3800 приставок, понад 500 відеокарт, 50 процесорів, чорнову документацію щодо обліку споживання електроенергії та інші докази.

У пресслужбі додали, що наразі правоохоронці продовжують встановлювати повне коло осіб, які причетні до протиправної діяльності, у тому числі - посадовців "Вінницяобленерго".

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Як виглядало обличчя неандертальської жінки, яка жила 75 тисяч років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...

Результати виявились шокуючими: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні

четвер, 2 травень 2024, 22:58

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України. Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що сам...