Краще б кисень лікарням дали: Уряд ощасливив пенсіонерів на час карантину "пріоритетними годинами"

Нові правила карантину: Степанов розповів про запуск "пріоритетних годин"

Зміни правил карантину в Україні для людей похилого віку вже набрали чинності згідно з оновленням постанови уряду, і покликані знизити рівень інфікування груп ризику. Мова йде про "пріоритетні години" для громадян старше 65 років. Про це 18 листопада глава МОЗ Максим Степанов заявив в ефірі телеканалу "Україна 24", зазначають Патріоти України.

Міністр зазначив, що "пріоритетні години" діють з 10:00 до 12:00.

Саме в цей період часу літнім надається перевага в обслуговуванні в аптеках, на касах та в інших публічних місцях. Такі заходи триватимуть на період дії карантину.

"Люди літнього віку відносяться до групи ризику. Тому важливо, аби вони якомога менше контактували з оточуючими, адже відсоток летальних випадків найбільший саме серед людей, старших 65 років", - пояснив він мету даної ініціативи.

Степанов висловив надію, що всі заклади торгівлі та послуг дослухаються рекомендацій і будуть їм слідувати, даючи преференції літнім людям саме в зазначені години.

Також глава МОЗ звернув увагу, що карантин "вихідного дня" було введено з метою уповільнення бурхливого темпу розповсюдження COVID-19

Крім того, Степанов додав, що повний локдаун на 3-4 тижні дозволив би розірвати ланцюг заражень, але вводити такі заходи в Україні неможливо виходячи з економічних реалій. Водночас якщо дотримуватися обмежувальних заходів і правил карантину, в тому числі й у вік-енди, в країні можна було б скоротити "ураганне зростання кількості хворих" на 10-15%.

Нагадаємо, раніше глава МОЗ акцентував, що нехтування впровадженими в країні протиепідемічних правил безпеки вже через місяць призведе до колапсу медичної системи України.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...