Краще не їжте це! Комаровський назвав найгіршу кашу - "найшкідливіше, що можна тільки придумати"

Доктор Комаровський назвав найшкідливішу кашу, яка часто привертає нашу увагу красивими пакетиками. Але краще таку не купувати, так як в ній немає ніякої користі, зате багато порожніх вуглеводів, від яких немає ніякого толку. Про це педіатр розповів на своїй сторінці в YouTube, зазначають Патріоти України.

Педіатр не рекомендує купувати... вівсянку, але мова йде про вівсянку швидкого приготування з пакетиків. Комаровський каже, що це "найшкідливіше, що можна тільки придумати". Щоб вівсянка була корисною, лікар радить купувати і готувати крупу в пластівцях, яку потрібно варити.

Шкідливою кашею доктор Комаровський також називає манку - кашу, якою годували всіх нас в дитинстві, а бабусі досі продовжують підгодовувати нею онуків.

Манна каша - це легкозасвоювані вуглеводи, які не дають нічого хорошого нашому організму. Найкорисніше в крупі завжди в оболонці, якої манка по суті позбавлена при обробці. Третьою крупою в списку, на думку педіатра, є білий рис, який медик назвав "ніяким". Адже ніякої користі подібна каша не приносить.

Які ж каші є корисними?

Доктор Комаровський каже, що лікарі всього світу вирахували сім найкорисніших каш. На першому місці стоїть гречка, далі вівсянка (пам'ятаємо - не з пакетиків), далі перловка, пшоно, кукурудзяна крупа, бурий рис, а також лляна крупа.

При цьому важливо пам'ятати, що від способу приготування каші також багато залежить. Наприклад гречка при варінні в молоці втрачає залізо, тому потрібно балансувати свій раціон так, щоб "взяти" це залізо з інших продуктів.

За словами Комаровського, корисність каші залежить не тільки від того, яка це крупа, а ще від того, в чому ми цю кашу варимо - у воді або в молоці. Наприклад, гречка при варінні в молоці втрачає своє залізо. Це не означає, що це погано, адже залізо можна отримати і з інших продуктів.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...