Краще не купувати: Українців попередили про небезпечні йогурти з Італії, що з'явились у продажу

В Україні з'явились у продажу йогурти італійського виробництва, що містять у собі надмірну концентрацію стабілізуючої домішки Е410. Вона присутня у багатьох продуктах, однак в італійських її концентрація перевищена у кілька разів. Домішок Е410 не становить смертельної небезпеки, але надмірний вміст у продукті може призвезти до проблем зі здоров'ям, передають Патріоти України.

Про виявлення небезпечних йогуртів повідомило відділення Держпродспоживслужби у Тернопільській області. В його повідомленні йдеться, що надмірна концентрація камеді рожкового дерева (саме так зветься цей домішок) виявлена в йогуртах від італійських виробників Granarolo SpA та Vernate (MI).

Природжений емульгатор камедь рожкового дерева (Е410) застосовують у багатьох харчових продуктах, які вживаються без нагрівання. Його гранична концентрація у продукті не має перевищувати 1% від його маси. Однак у зазначених йогуртах ця концентрація набагато вища.

Камедь рожкового дерева застосовується для підвищення в'язкості продукту та поліпшення його смакових якостей. У допустимій концентрації вона не шкідлива для людського організму. Та й у надмірних концентраціях вона також не повинна становити шкоди, якщо йдеться про організм здорової людини. Однак відомо, що в людей із порушенням системи травлення цей стабілізатор не виводиться з організму, а його накопичення призводить до алергії та інших захворювань.

В Україні заборонені до продажу продукти, які містять надмірну дозу цього емульгатора. Через це італійські йогурти вилучають із торгівлі та сповіщають громадян, аби ті їх не купували.

Новий закон про мобілізацію скоро вступить у силу: Які обов'язки будуть у чоловіків віком 18-60 років

понеділок, 29 квітень 2024, 7:24

Верховна Рада 11 квітня ухвалила в цілому законопроєкт про мобілізацію в Україні. Закон уже підписав президент Володимир Зеленський. Він набуде чинності 18 травня 2024 року, передають Патріоти України. Як розповіли в Міністерстві оборони, відповідно до...

Пенсії з 1 травня перерахують автоматично: Ось кого торкнеться підвищення

понеділок, 29 квітень 2024, 6:50

Пенсії в Україні перерахують із 1 травня. Йдеться про тих, хто досяг віку від 70 років і при цьому розмір їхньої виплати не сягає 10 340,35 грн. Такий перерахунок відбудеться автоматично, передають Патріоти України. Щоб отримати доплати, потрібно відпо...