Краще розподіляє навантаження по тілу: Вінниччанин із водопровідних труб змайстрував "лежачий" велосипед (відео)

Вінничанин змайстрував собі велосипед для їзди лежачи

Вінничанин Василь Панич змайстрував незвичний велосипед – лігерад, на якому їздити можна лише напівлежачки. Сконструював велосипед чоловік після того, як лікарі діагностували варикоз і порадили вправи: лягати на спину і крутити педалі. Про це йдеться в сюжеті UA:Вінниця, повідомляють Патріоти України.

“Реабілітацію стінами будинку вирішив не обмежувати”, – розповідає Панич. Разом із сином взялися складати лігерад – велосипед, що дозволяє їхати напівлежачи або лежачи на спині.

“Навантаження було, але не було перевантаження на клапани, котрі у венах відказують”, – розповів Панич.

Водопровідні труби, колеса та два сидіння від велосипеда, а ще знання інженера-радіотехніка, – це те – каже Василь Панич, що знадобилося їм, аби скласти лігерад.

На лігераді Василь Панич із 2012 року. Зараз, їздить, каже, щодня. У будні ним добирається до роботи. На вихідні виїздить за межі міста. Долає по кілька сотень кілометрів.

“Через Літин на Хмельник 80 км, від Хмільника через Калинівку 80 км. Можна подолати і 200 км. і 500. 200 км. в суботу спокійно можу проїхати”, – зазначив Панич.

Наступного року Василь Панич хоче спробувати свої сили у веломарафоні серед не професійних спортсменів «калинівська сотка». А ще мріє встановити новий світовий рекорд швидкості на такому велосипеді – зараз це 136 км на годину.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...