Зима вже близько, а господині щосили роблять заготовки на зиму. Однак, не всі знають, що певні варіанти консервації можуть бути не найкориснішими для здоров'я, передають Патріоти України.
Як розповів президент Асоціації дієтологів України Олег Швець, консервувати можна майже всі продукти, але велике значення має саме обраний метод. Негативний момент консервації не в самих продуктах, а в тому, яким чином їх консервують.
Дієтолог пояснив, що якщо в джемі, варення або компоті буде занадто багато цукру, тоді їх вживання матиме негативні наслідки для організму.
"За великим рахунком, така консервація робить з фруктів і ягід кондитерські вироби. Їх шкідливість загальновідома", - каже експерт, передає Обозреватель.
Аналогічна ситуація і з сіллю - овочеві соління сприяють підвищенню кров'яного тиску, збільшує ризик інфаркту та інсульту. Експерт нагадав, що існує багато інших способів заготовки овочів і фруктів на довгий час і, при цьому, вони зберігають майже 100% корисних речовин.
Субсидія на неопалювальний сезон більшості українців перепризначається автоматично. Проте якщо змінилися дані про майновий стан чи склад родини, про це протягом 30 днів необхідно повідомити Пенсійний фонд. Про це повідомляє Міністерство соціальної полі...
Як мінімум до 1 травня українці платитимуть існуючі тарифи за електроенергію та природний газ. Однак пізніше цього року тарифи на енергоносії можуть зрости, передають Патріоти України. Такий ймовірний прогноз надав заступник директора Асоціації енергет...