Зима вже близько, а господині щосили роблять заготовки на зиму. Однак, не всі знають, що певні варіанти консервації можуть бути не найкориснішими для здоров'я, передають Патріоти України.
Як розповів президент Асоціації дієтологів України Олег Швець, консервувати можна майже всі продукти, але велике значення має саме обраний метод. Негативний момент консервації не в самих продуктах, а в тому, яким чином їх консервують.
Дієтолог пояснив, що якщо в джемі, варення або компоті буде занадто багато цукру, тоді їх вживання матиме негативні наслідки для організму.
"За великим рахунком, така консервація робить з фруктів і ягід кондитерські вироби. Їх шкідливість загальновідома", - каже експерт, передає Обозреватель.
Аналогічна ситуація і з сіллю - овочеві соління сприяють підвищенню кров'яного тиску, збільшує ризик інфаркту та інсульту. Експерт нагадав, що існує багато інших способів заготовки овочів і фруктів на довгий час і, при цьому, вони зберігають майже 100% корисних речовин.
В Голосіївському районі Києва біля Виставкового центру з'явилися дуже незвичайні лавки. В них вмонтовані плазменні екрани. Як пояснили в КМДА, ці об'єкти є частиною інвестиційного проєкту «Облаштування вуличних лав з рекламними носіями в місті Києві», ...
П’ятеро людей опинилися в болоті, що кишить крокодилами, в болівійській Амазонії після того, як літак, у якому вони перебували, здійснив екстрену посадку. Повітряне судно вилетіло у середу з міста Баурес, прямуючи до міста Тринідад, що на відстані 180 ...