Зима вже близько, а господині щосили роблять заготовки на зиму. Однак, не всі знають, що певні варіанти консервації можуть бути не найкориснішими для здоров'я, передають Патріоти України.
Як розповів президент Асоціації дієтологів України Олег Швець, консервувати можна майже всі продукти, але велике значення має саме обраний метод. Негативний момент консервації не в самих продуктах, а в тому, яким чином їх консервують.
Дієтолог пояснив, що якщо в джемі, варення або компоті буде занадто багато цукру, тоді їх вживання матиме негативні наслідки для організму.
"За великим рахунком, така консервація робить з фруктів і ягід кондитерські вироби. Їх шкідливість загальновідома", - каже експерт, передає Обозреватель.
Аналогічна ситуація і з сіллю - овочеві соління сприяють підвищенню кров'яного тиску, збільшує ризик інфаркту та інсульту. Експерт нагадав, що існує багато інших способів заготовки овочів і фруктів на довгий час і, при цьому, вони зберігають майже 100% корисних речовин.
В Україні під час перевірок (інвентаризації) пенсійних справ можуть знизити розмір виплат. Наприклад, Пенсійний фонд може встановити, що частина зарплати або стажу для обчислення пенсії була врахована безпідставно. Про це пише видання "На пенсії", пер...
В Україні військовозобов’язані можуть оскаржити рішення військово-лікарської комісії про придатність до служби, якщо є невідповідність даних із попередніх медичних документів із актуальним обстеженням. Причинами для оскарження можуть бути формальні пом...