
Зима вже близько, а господині щосили роблять заготовки на зиму. Однак, не всі знають, що певні варіанти консервації можуть бути не найкориснішими для здоров'я, передають Патріоти України.
Як розповів президент Асоціації дієтологів України Олег Швець, консервувати можна майже всі продукти, але велике значення має саме обраний метод. Негативний момент консервації не в самих продуктах, а в тому, яким чином їх консервують.
Дієтолог пояснив, що якщо в джемі, варення або компоті буде занадто багато цукру, тоді їх вживання матиме негативні наслідки для організму.
"За великим рахунком, така консервація робить з фруктів і ягід кондитерські вироби. Їх шкідливість загальновідома", - каже експерт, передає Обозреватель.
Аналогічна ситуація і з сіллю - овочеві соління сприяють підвищенню кров'яного тиску, збільшує ризик інфаркту та інсульту. Експерт нагадав, що існує багато інших способів заготовки овочів і фруктів на довгий час і, при цьому, вони зберігають майже 100% корисних речовин.
Крім розміру мінімальної пенсії, на суму виплати впливають два основні показники - страховий стаж та розмір середньої зарплати, і в разі їхнього зростання можна розраховувати на гідну пенсію при виході на заслужений відпочинок. Протягом 2025 року один ...
У самому серці Лондона, в одному з найпрестижніших районів столиці, виставлено на продаж крихітну квартиру-студію площею трохи більше 10 кв. м. За цю компактну нерухомість просять понад 300 тисяч євро (еквівалент 270 000 фунтів стерлінгів). Про це пові...