Краще забудьте про це! Лікар назвав найнебезпечнішу консервацію для організму

Зима вже близько, а господині щосили роблять заготовки на зиму. Однак, не всі знають, що певні варіанти консервації можуть бути не найкориснішими для здоров'я, передають Патріоти України.

Як розповів президент Асоціації дієтологів України Олег Швець, консервувати можна майже всі продукти, але велике значення має саме обраний метод. Негативний момент консервації не в самих продуктах, а в тому, яким чином їх консервують.

Дієтолог пояснив, що якщо в джемі, варення або компоті буде занадто багато цукру, тоді їх вживання матиме негативні наслідки для організму.

"За великим рахунком, така консервація робить з фруктів і ягід кондитерські вироби. Їх шкідливість загальновідома", - каже експерт, передає Обозреватель.

Аналогічна ситуація і з сіллю - овочеві соління сприяють підвищенню кров'яного тиску, збільшує ризик інфаркту та інсульту. Експерт нагадав, що існує багато інших способів заготовки овочів і фруктів на довгий час і, при цьому, вони зберігають майже 100% корисних речовин.

Варто знати! Пенсіонерам, які виїхали з окупованих територій, потрібно подати спеціальну заяву

неділя, 7 грудень 2025, 17:57

Пенсіонерам-ВПО, які на початок повномасштабного вторгнення перебували на обліку в органах соціального захисту населення, розташованих на ТОТ чи окупованих територіях, потрібно періодично проходити ідентифікацію для отримання виплат. А деяким категорія...

Голодний ведмідь у Туреччині два дні поспіль "бешкетував" на балконах у пошуках меду (відео)

неділя, 7 грудень 2025, 17:27

У Туреччині голодний ведмідь два дні поспіль забирався на балкони місцевих жителів, щоб поласувати медом, передають Патріоти України. . За повідомленням газети Türkiye, хижак виходив на «полювання» вночі. Він спокійно ламав дерев’яні конструкції і нас...