Краще забудьте про це! Лікар назвав найнебезпечнішу консервацію для організму

Зима вже близько, а господині щосили роблять заготовки на зиму. Однак, не всі знають, що певні варіанти консервації можуть бути не найкориснішими для здоров'я, передають Патріоти України.

Як розповів президент Асоціації дієтологів України Олег Швець, консервувати можна майже всі продукти, але велике значення має саме обраний метод. Негативний момент консервації не в самих продуктах, а в тому, яким чином їх консервують.

Дієтолог пояснив, що якщо в джемі, варення або компоті буде занадто багато цукру, тоді їх вживання матиме негативні наслідки для організму.

"За великим рахунком, така консервація робить з фруктів і ягід кондитерські вироби. Їх шкідливість загальновідома", - каже експерт, передає Обозреватель.

Аналогічна ситуація і з сіллю - овочеві соління сприяють підвищенню кров'яного тиску, збільшує ризик інфаркту та інсульту. Експерт нагадав, що існує багато інших способів заготовки овочів і фруктів на довгий час і, при цьому, вони зберігають майже 100% корисних речовин.

Від 1200 до 2500 грн: Названо п’ять категорій українців, які отримають виплати на честь свята

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 23:25

У жовтні традиційно відзначається День захисників і захисниць України як державне свято вшанування всіх, хто захищає незалежність та територіальну цілісність країни. Свято встановлено на честь дня Покрови Пресвятої Богородиці, що має глибокі історичні...

"В Україні набагато легше": Маша Полякова зізналася, звідки бере гроші на життя у США

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 23:00

Донька української співачки Олі Полякової Маша, яка нині навчається у США, відверто розповіла, як забезпечує себе за кордоном. Дівчина зізналася, що батьки й досі частково забезпечують її життя у США. Хоча й сума не надто велика для проживання за кордо...