Краще змініть по-хорошому: В Україні запровадять штраф за літню гуму взимку

В Україні планують штрафувати водіїв, які взимку їздять на автомобілях із літньою гумою. Відповідний проект ухвали підготувало Міністерство внутрішніх справ і вже оприлюднило його для громадського обговорення, передають Патріоти України.

Зокрема, українських водіїв у період з 1 жовтня до 31 березня планують штрафувати за те, що вони їздять на автомобілях із літніми шинами. При цьому з Правил дорожнього руху можуть усунути вимогу щодо того, що на слизькій дорозі рекомендується використовувати шини, які відповідають стану проїзної частини.

Крім того, водіїв автомобілів на механіці планують зобов'язати включати денні ходові вогні, а за їх відсутності - ближнє світло фар. Інакше також передбачається штраф. Для водіїв, які порушили ці вимоги, буде передбачено покарання відповідно до законодавства України.

МВС вважає, що ці нововведення вплинуть на рівень безпеки дорожнього руху в Україні, стане менше ДТП у світлий час доби, водії стануть більш відповідальними. Наразі проект постанови про внесення змін до ПДР винесено на громадське обговорення, яке триватиме 15 днів. Мабуть, українським водіям до цих нововведень потрібно бути готовими вже у 2022 році.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...