Красуня і останнє слово техніки: Як виглядає найбільша приватна яхта мультимільярдера Джеффа Безоса (фото, відео)

Про те, що найбагатша людина Джефф Безос будує супер'яхту, стало відомо ще в травні минулого року. Тоді цю новину підтвердили два джерела — одне безпосередньо пов'язане з будівництвом яхти, друге — на яхтовому ринку, що працює з Oceanco, виробником судна, інформують Патріоти України.

Але нещодавно в мережі з'явилися фото яхти Y721 та відео тестових випробувань судна. Безос отримає яхту на початку 2022 року. Супер'яхта створена на зразок знаменитої яхти Oceanco Black Pearl, яка, як пишуть на сайті верфі, є однією з найбільших та екологічно чистих вітрильних яхт у світі — "вона може перетнути Атлантику, не спалюючи навіть літра викопного палива".

Яхтова промисловість слідом за іншими сферами бізнесу прагне екологізації і скорочення шкідливого впливу на довкілля. Для цього в будівництві човнів використовують гібридні двигуни та сонячні батареї, встановлюють високотехнологічне очищення стічних вод, шукають матеріали, якими можна замінити такі неекологічні варіанти, як рідкісні породи дерева та шкіри. Вітрильники у плані екології мають найбільший потенціал.

Y721 стане найбільшою яхтою, збудованою в Нідерландах. Супер'яхта з алюмінію і сталі матиме три щогли і бушприт (частина, що виступає на носі), а також чорний корпус у класичному стилі. Човен був створений частинами на верфі Zwijnenburg, а потім зібраний на верфі Oceanco в Цвіндрехті. Додатково до неї буде збудовано судно підтримки — ще одна яхта з вертолітним майданчиком, який супроводжуватиме головну яхту Безоса. Там вертолітний майданчик не вдалося розмістити через надто великі вітрила.

Щоб захистити інтереси кредиторів: Українців хочуть зобов'язати виплачувати борги померлих родичів

середа, 1 травень 2024, 20:04

Українцям можуть заборонити відмовлятися від спадку, якщо у померлого були борги перед кредиторами. Це можна буде зробити тільки після погашення заборгованості в межах вартості успадкованого майна. Про це йдеться у законопроєкті №11220, який було зареє...

Футболіст Динамо потоваришував... з російським гравцем (фото)

середа, 1 травень 2024, 19:15

Польський легіонер грецького ПАОКа Томаш Кендзера, права на якого належать київському Динамо, потоваришував із російським гравцем команди із Салонік Магомедом Оздоєвим, передають Патріоти України. Кендзьора опублікував в Instagram спільне фото з Оздоєв...