"Кровь нужна только Бункерному сидельцу": Російський ветеран, у якого друг втратив сина-"кіборга", зарікся воювати з Україною

Сергій Гуляєв.

Ветеран війни в Афганістані, Чечні й на Північному Кавказі, росіянин Сергій Гуляєв заявив, що його ніхто не змусить воювати проти України. В ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" 7 травня він розповів, що під час оборони Донецького аеропорту загинув син його колишнього товариша по службі Андрій Гаврилюк, передають Патріоти України.

Напередодні він на своїй сторінці у Facebook опублікував маніфест із застереженням до російської влади від військових дій в Україні та росіян, щоб вони виступали проти ескалації конфлікту.

"Я послідовно виступаю проти війни на Донбасі. З 1 березня 2014 роки я ходив на несанкціонований мітинг, коли Сенат Росії дозволив вводити війська в Україну. Я був учасником усіх маршів миру проти війни в Україні", – зазначив Гуляєв.

Він додав, що маніфест зокрема був продиктований і особистою трагедією, коли загинув син його "афганського" друга Андрій Гаврилюк, який був "кіборгом" і захищав Донецький аеропорт.

"На одній із наших зустрічей, яка проходила в Могильові, я його не впізнав. Залишилася одна оболонка від людини. Мені сказали, що його єдиний син, який був "кіборгом", загинув. Ми з ним проговорили всю ніч, і мене до сліз зворушила ця історія. Після цього я з Україною взагалі не буду воювати. Це вище моїх сил і уявлень. Мене і моїх бойових товаришів, більшість із яких підтримували маніфест, ніхто не змусить (воювати проти України. – Ред.)", – підкреслив Гуляєв.


У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...