"Кров текла, просто дощем лилась - і біль": Масі Найєм розповів, як отримав поранення, через яке втратив око

Відомий український адвокат і військовослужбовець Масі Найєм згадав події, за яких отримав поранення на війні. Про це він розповів репортерці NV Саші Горчинській, передають Патріоти України.

Уперше Масі Найєм був мобілізований в 2015 році, тому військова служба 2022 року не стала для чоловіка новим досвідом. Проте, якщо сім років тому Найєма біда обійшла стороною, то в минулому році сталося навпаки. На початку літа чоловік отримав важке поранення в голову, в результаті якого лишився без одного ока. За словами чоловіка, третя година дня 5 червня стане особливим часом для нього: «Для мене це сакральний момент, тому що я розумію, що третьої години дня 5 червня 2022-го Масі Найєм був з двома очима», — сказав військовослужбовець.

5 червня 2022 року Найєм разом зі своїми побратимами повинен був побудувати понтонну переправу. Знайшовши місце, де бойове завдання можна було б виконати, адвокат разом з іншими військовими припаркував машину та вийшов перевірити місцевість. Через небезпеку обстрілу, чоловіки вирішили переставити машину. Зробити це зголосився Найєм, але коли чоловік зайшов до автівки, вона вибухнула.

«Пам’ятаю, що, потім взявся за голову: кров текла, просто дощем лилась, і — біль. Хтось кричав: „Чи там живі, чи ні?“. Я сказав, що так, але мене не почули. Коли зрозумів, що мене не чують, намагався сам вийти. Про те, що я, фактично, виліз з машини сам, мені розповіли хлопці — я про це не знав. Далі, дякуючи побратиму, мене евакуювали далі в Слов’янськ. Потім стабілізували, відправили в Краматорськ. Там зрозуміли, що має бути складна операція, й відправили в Дніпро», — згадує Найєм.

Повне интерв'ю NV з Масі Найємом

У Дніпрі адвокат майже весь час був без свідомості, а коли прийшов до тями, поставив логічне питання: «Спитав всіх: що, ока немає? Мені кажуть: так, ока немає і його вже не буде. І я сказав: окей», — розповів чоловік.

А далі були численні операції, без яких життя військового було у небезпеці. Так, йому поставили титанову пластину на місце пошкодженої ділянки черепа, але в результаті цього хірургічного втручання в мозок потрапило повітря. Далі була операція на якій витягували це повітря. Третє втручання відбулося вже в січні цього року в Німеччині. Але на чоловіка ще чекає четверта операція, завдяки якій проблеми з відсутнім оком у подальшому ніяк не зможуть вплинути на роботу мозку.

У ТЦК на Дніпропетровщині помер чоловік нібито від нападу епілепсії - родичі кажуть, що його били

вівторок, 7 травень 2024, 9:57

На території Саксаганського ТЦК Кривого Рогу раптово помер військовозобов’язаний. У військкоматі стверджують, що в нього стався епілептичний напад. Про це йдеться в заяві Дніпропетровського обласного ТЦК та СП, передають Патріоти України. Там заявили, ...

В Україну увірветься похолодання з грозами, можливі заморозки: Синоптики зробили попередження

вівторок, 7 травень 2024, 9:55

З вівторка, 7 травня, в Україні очікується похолодання, дощі та грози. Вітер буде поривчастим зі штормовими поривами до 15-20 метрів за секунду, температура повітря надалі знизиться до +14...+20 градусів, можливі заморозки. Такий прогноз погоди озвучил...