Кричали "Путін молодець": У Німеччині проросійські вихідці з Сирії та росіянин напали на українських школярів

У місті Вупперталь, Німеччина, група російськомовних підлітків із Сирії напала на українську компанію із п'яти хлопчиків та трьох дівчаток. Причиною конфлікту стала проросійська налаштованість кривдників, вони почули розмову школярів українською мовою, що стало тригером для їхньої агресії. Про це повідомило видання "Думська", посилаючись на слова батьків двох братів у компанії з України, передають Патріоти України.

Мати хлопців Ольга пояснила, що всією сім'єю до Німеччини вони змушені були приїхати після того, як на їхній двір у Тернополі впали уламки збитої ракети окупантів. "Наші діти з друзями гуляли в центрі міста, коли вісім підлітків почули їхню розмову українською мовою. Вони одразу почали їм загрожувати: "Ви з України? Тоді ми будемо вас бити". Наші хлопці вирішили вдавати, що не бачать їх і зайшли в кафе, перечікуючи там загрозу. Проте задираки дочекалися їх біля виходу і тоді вже напали", – нарікає українка.

Вона наголосила, що у Німеччині наростає агресія з боку проросійськи налаштованого населення, включаючи і вихідців із РФ. В іншому місті одна жінка зазнала провокації сирійців, які оточили її та почали вигукувати "Путін молодець".

"У нашому випадку пощастило, що на бійку збіглися перехожі та розняли дітей. Один школяр відбувся забиттям, другому – розбили ніс. Але якщо подібні настрої будуть прогресувати, ситуація може завершитися трагічніше", – міркує біженка з України.

Мобілізація в розпалі: Чи розсилатимуть чоловікам за кордоном повістки

неділя, 12 травень 2024, 3:25

Новий закон про мобілізацію, який запрацює вже від 18 травня, зобов’яже українських чоловіків за кордоном оновлювати свої дані. Зокрема, в електронних кабінетах. А чи видають повістки закордоном та чи будуть їх розсилати українським чоловікам за межами...

Визначився переможець Євробачення-2024. Українки в трійці кращих (відео2)

неділя, 12 травень 2024, 2:35

На пісенному конкурсі Євробачення, який цього року відбувається у шведському місті Мальме, переміг співак Nemo із Швейцарії. Він отримав 591 бал від глядачів та національних журі. . На другому місці опинилася Хорватія із 547 балами. . Представниці Ук...