"Кричав - дайте щось поїсти, з голоду помираємо": 20-річний військовий розповів, як пережив два роки російського полону

Військовослужбовець Національної гвардії України Віталій Голубков на позивний “Малий” потрапив у російський полон у 20-річному віці і зміг пережити 28 місяців знущань, передають Патріоти України.

В ексклюзивному інтерв’ю TSN.ua він розповів про реальність, яку доводиться переживати українським солдатам у полоні. За словами військового, росіяни їх майже не годували.

“Чотири тижні зовсім. Я думав, якщо так далі буде, то ми почнемо їсти людей. Реально до такого думки доходили. Апокаліпсис якийсь. Війна триває, стріляють, літаки літають, їжі, води немає... І води давали 150 грамів на день. Ми там офіг*вали. І ще вони нас не випускали з палати нікуди. В туалет лише в пляшку. Ми потім попросили відро з мотузкою. Я, як наймолодший, відповідав за “пробівон” їжі та цигарок. Деякі мене жаліли чомусь. Я вікно відкрив, люди цивільні проходили, і я кричав: дайте щось поїсти, з голоду помираємо. І бувало півбуханки хліба нам дадуть”, — розповів Віталій Голубков.

Під лікарнею, де він перебував, адже був поранений, розташовувалися цивільні польові кухні. За словами військового, вони спускали туди відро на мотузці та просили їжу.

“Російські військові цього не чули. Цивільні нам підкидували їжі. За три місяці, що я там був, вони дали три сухпайки максимум. Вони на нас взагалі “забили”. Вони не знали, що з нами робити. До нас ФСБ-шнки заходили і казали, що довоювалися? А ми всі поранені були. Казали, що щось будуть з нами робити, міняти. І так нічого з нами не робили: і не годували, і не випускали”, — каже Віталій Голубков.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...