"Крик матерів чути аж на 9-й поверх": Лікар із Дніпра розповів про порятунок поранених на Донбасі захисників

Минуло 7 років від початку військової агресії Росії на території України. У лікарні досі привозять поранених українських захисників з фронту. Лікарі, які намагаються врятувати їх, чують жахливі крики їхніх матерів аж через 9 поверхів. Про це розповів головний лікар обласної лікарні імені Іллі Мечникова у Дніпрі Сергій Риженко, передають Патріоти України.

Він зазначив, що поранених значно менше, ніж було на початку війни, однак вони все одно є. "Не багато, але привозять. Це показник того, що бойові дії йдуть. Дуже б хотілося, щоб все це закінчилося", – зауважив Риженко.

"Знаєте, кожен загиблий – це трагедія для країни. Крик матерів, які бачать своїх поранених хлопців… Реанімація у нас на першому поверсі, а я їх чую на дев'ятому. Це жахливо", – розповів лікар.

Відстежуємо ситуацію за кількістю поранених, – Риженко

Лікар додав, що у лікарні слідкують за ситуацією на фронті, аналізуючи кількість поранених захисників. "Був місяць, коли поранених з фронту не було. Ми вважали: "Напевно, все добре. Напевно, все вже закінчилося", – сказав Риженко.

Тоді, за його словами, хірурги почали чергувати вдома, а не залишатися на роботі. Однак згодом все погіршилось. "Знову низка поранень, які відбулись в останні дні", – додав він.

Він згадав, як у 2014 році у їхню лікарню почали надходити десятки поранених прямо з поля бою. "Обсипані піском, в крові, брудні. Не зрозумієш, де рана. Їх збирали прямо в вантажівки і не надавали першу допомогу. Те, що ми пережили, що отримали більшість з нас – лікарів, які все життя займалися хворобами – депресію, з якої складно вийти", – підсумував він.

Джерело: Гордон

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...