Крихітний, але дуже небезпечний: Вчені знайшли невідомого раніше "міні-лева", що жив мільйони років тому

За припущенням дослідників, на ранній стадії еволюції ці тварини поступалися в розмірах навіть сучасним кішкам.

Група палеонтологів з Університету Нового Південного Уельсу (Австралії) оголосила про відкриття невідомого раніше роду викопного сумчастого лева. Раніше він був неправильно класифікований. Результати досліджень вчених були опубліковані у виданні Journal of Vertebrate Paleontology, передають Патріоти України.

Скам'янілі останки сумчастого австралійського лева, що мешкав на території сучасної Австралії близько 23 мільйонів років тому, були виявлені в заповіднику Квінсленда. Автори дослідницької роботи зазначають, що ця "кішка" була частиною "дивної групи сумчастих тварин", за своїм розміром - це один з найменших сумчастих левів. За припущенням дослідників, на ранній стадії еволюції ці тварини поступалися в розмірах навіть сучасним кішкам. При цьому крихітні тварини були небезпечними хижаками.

Саме через розмір цю тварину спочатку віднесли до сімейства Priscileo roskellyae, однак детальний аналіз показав, що це було помилкою. Новий рід отримав назву Lekaneleo roskellyae.

"Це нова тварина сильно відрізняється від всіх тих хижаків, яких ми бачили раніше. Ось чому її було описано як новий рід сумчастого лева", - стверджує співавтор дослідження Майкл Арчер.

Ці хижаки відрізнялися особливою унікальною будовою зубів, які були подовженими і мали незвичайну ріжучу кромку. Мабуть, це допомагало їм буквально вгризатися в будь-яку кістку.

"Така "кішка" не згорнулася б калачиком на вашому дивані, - говорить Арчер. - Я думаю, що багато тварин в стародавньому тропічному лісі починали тремтіти, коли бачили цього хижака. І сьогодні немає жодної живої істоти, яка була б схожою на цих левів і морфологія якої могла б нам розповісти, як жили ці древні тварини".

Поляки образилися на Jerry Heil та закликають не голосувати за Україну: Що сталося

середа, 8 травень 2024, 22:29

Поляків у соцмережах розгнівав світшот однієї з представниць України на Євробаченні Jerry Heil з написом Banderaciaga – вони навіть закликають не віддавати свої голоси за українських виконавиць. Про це йдеться у дописах користувачів X (колишній Twitter...

Постраждали багато людей: У Черкасах тролейбус наїхав на пішоходів (фото, відео)

середа, 8 травень 2024, 21:44

У Черкасах 8 травня сталася дорожньо-транспортна аварія. Там тролейбус не пропустив автомобіль Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), вдарився, перевернув авто і сам проїхав пів квартала по тротуару. Про це розповіли у поліції Черкаської обла...