Крим - це Україна! На окупованому півострові на Різдво в церквах співали колядки українською мовою

В окупованому Криму на святкових службах з нагоди Різдва виконували українські колядки та щедрівки. Церковні хори виконали найбільш популярну мелодію - "Щедрик" композитора Миколи Леонтовича, передають Патріоти України.

Як повідомляє кореспондент "Крим. Реалії", в Севастополі, в центральному Покровському соборі півчі дали цілий концерт українською мовою. Вони почали з "Щедрика", потім заспівали відому колядку "Добрий вечір тобі, пане господарю", потім "Нова радість стала", "Пречиста Діва сина породила", "На небі зірка" та "Тиха ніч, свята ніч".

Традиційні різдвяні колядки українською мовою прозвучали також і в інших храмах Севастополя. Варто відзначити, що такі різдвяні концерти в окупованому Криму проводять щорічно. Щедрівки та колядки виконують не тільки півчі на церковних хорів, а й діти з недільних шкіл. За даними видання, діти в Криму також ходять колядувати та співають українські пісні.

Хто отримає відстрочку від мобілізації з 1 травня за новим законом - повний перелік

вівторок, 30 квітень 2024, 8:30

За новим законом про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня, всі військовозобов'язані чоловіки повинні будуть оновити дані про себе у ТЦК. Це потрібно не тільки для регулювання процесу мобілізації, а й для надання відстрочки від служби, передають...

Великий вівторок Страсного тижня: Традиції, особливості, прикмети, головні заборони дня

вівторок, 30 квітень 2024, 8:14

У Великий вівторок думають про Страшний Суд і воскресіння мертвих, згадується викриття Христом фарисеїв, які за зовнішньою побожністю приховували холодність і бездушність. Вівторок, під час головного тижня перед Великоднем називають Страсним або Велики...