Крим - це Україна! Над окупованим півостровом запустили величезний кримськотатарський прапор (фото)

У понеділок, 28 червня, в небо над Кримським півостровом запустили кримськотатарський прапор, підписаний побажаннями від жителів різних міст України, а також 9 тисяч листівок. Прапор полетів з адмінкордону в бік Армянська. Акція приурочена до Дня кримськотатарського прапора, який святкували 26 червня. Про це повідомляє видання "Крим.Реалії", передають Патріоти України.

Першим прапор підписав національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв, потім свої побажання залишили жителі Києва, Львова, Дніпра та Вінниці. Зазначається, що прапор кримськотатарського народу розміром 16 на 9 метрів пошили волонтери в Краматорську Донецької області.

Організатори акції додали, що прапор запущено над окупованим Кримом "як нагадування про те, що кримчан не забули".

До речі, День кримськотатарського прапора вперше був відзначений у 2010 році. А 29 серпня 2010 року на ІІІ сесії V Курултаю кримськотатарського народу було ухвалено рішення відзначати День національного прапора 26 червня – у день відкриття ІІ Курултаю. Його мета – об'єднання народу й популяризація кримськотатарської символіки.

Небесно-блакитний колір у тюркських народів – це синонім чистоти й свободи, чесності й вірності, бездоганності й сили. Єдиний колір блакитного тла пов'язують із бажанням єдності народу, миру та добробуту.

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...