"Крим - це Україна": У Сімферополі анонсували проукраїнський мітинг 18 травня

В окупованому Росією Сімферополі активісти анонсували мітинг на підтримку територіальної цілісності України та проти російського вторгнення. Він відбудеться о 12:00 у середу, 18 травня. Про це організатори повідомили у Facebook. Захід отримав назву"Сімферополь - час додому!", передають Патріоти України.

При цьому місце проведення мітингу обіцяють розсекретити за дві години до його початку – о 10:00, щоб окупанти не встигли підготуватися. На акцію просять приходити з жовтими стрічками.

"Вийти на мітинг – це заявити про право на свій дім. Це вшанувати жертв депортації кримських татар. Це згадати про загиблих на війні та засудити вторгнення Росії. Це підтримати територіальну цілісність України! До зустрічі! Світ побачить, що Крим – це Україна!" , – йдеться в повідомленні активістів.

Вони також звернулися до людей, які були змушені залишити український Крим, з проханням підтримати подію, натиснувши кнопку "Відвідаємо". "Покажемо, що нас багато!", – закликали організатори.

Як відомо, щороку 18 травня відзначається День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Ця дата є річницею депортації кримськотатарського народу 1944 року. До окупації в Сімферополі цього дня проходили масштабні скорботні акції на згадку про загиблих.

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...