Крим "помирає" без води: Експерти розповіли про провал "геніального" плану окупантів

Спроби окупаційної влади Криму забезпечити достатнє постачання водою анексованого Росією півострова за допомогою опріснення морської води провалилися через технічні причини. Про це повідомив в коментарі "Апострофу" експерт з тимчасово окупованих територій Інституту чорноморських стратегічних досліджень Юрій Смілянський, передають Патріоти України.

За його словами, можливості забезпечити кримчан питною водою для окупаційної "влади" недоступні через об'єктивні технічні труднощі.

"Проекти опріснення морської води провалилися, тому що на це потрібно багато електрики. Для того щоб забезпечити жителів півострова водою з розрахунку 16 літрів на людину на добу (це мінімальний показник) в Криму потрібно побудувати близько десяти атомних електростанцій, рівних за потужністю Запорізькій АЕС. Таких можливостей у окупантів просто немає", - зазначив експерт.

одача води з території Краснодарського краю, як це планувалося раніше, також неможлива, оскільки цей регіон сам страждає від нестачі води.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...