Крим повернули Україні: На сайті Олімпіади виправили помилку з картою (фото)

Офіційний сайт Олімпійських ігор-2020 у Токіо, який відрізав від України анексований Крим, повернув його на місце - тепер на ресурсі правильна карта. Після скандалу через зображення окупованого Росією Криму мапа Olympics Cheer Zone взагалі зникла з сайту, передають Патріоти України.

Однак згодом її повернули вже без помилки. Карту розмістили на офіційному сайті Олімпійських ігор-2020 у Токіо. Між Україною та півостровом була проведена межа. Це викликало неабияке обурення в мережі.

Було

Міністерство закордонних справ України відреагувало на інцидент. Доручили послам у Швейцарії та Японії розібратися в цій ситуації.

Стало

"Карта вже виправлена. Можемо сьогодні дивитися відкриття Олімпійських ігор Токіо-2020 зі спокійним серцем", - повідомив згодом у своєму Facebook посол України в Японії Сергій Корсунський.

Як повідомив в Twitter міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, Міжнародний олімпійський комітет вибачився за карту України без тимчасово окупованого Криму на сайті Олімпіади в Токіо. За словами глави МЗС, українські дипломати негайно зв'язалися з керівництвом МОК, коли дізналися про некоректну карту на сайті Олімпійських ігор. "Вони принесли вибачення за помилку. Зранку за токійським часом карта вже виправлена", – написав Кулеба.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...