Кримінальні таланти України: Затримали суперхакера, який викрав найбільшу кількість даних за всю історію людства

В Україні викрили хакера, який був відомий під ніком Sanix. Свого часу молодий чоловік став відомий після спроби продажу бази даних, яка була найбільшим в історії масивом викрадених даних. У 2019 році статті про цього хакера облетіли всі світові ЗМІ, але довгий час спецслужбам не вдавалося з'ясувати, хто ховається за ім'ям Sanix, зазначають Патріоти України.

Як розповіли в СБУ, злочинця затримали в Івано-Франківській області. Після того, як він виставив на продаж базу даних, співробітник служби почали вести за ним спостереження.

"Служба безпеки встановила і затримала хакера, відомого під ніком Sanix. На початку минулого року він привернув увагу світових фахівців з кібербезпеки, виклавши на одному з форумів оголошення про продаж бази з 773 мільйонами адресами електронної пошти та 21 мільйоном унікальних паролів", - йдеться в повідомленні.

У січні 2019 року ім'я хакера засвітилося у виданнях The Guardian, Forbes і Newsweek. Йому присвятили навіть кілька передач, оскільки база даних, яка опинилася в його розпорядженні, стала найбільшим масовим викраденням за всю історію.

Працівники спецслужб встановили, що база даних обсягом 87 мегабайтів – це лише частина того, що хакер викрав. Було встановлено, що в розпорядженні злочинця не одна така база і загальний обсяг викраденої інформації склав близько одного терабайта. У цих базах даних були дані, в тому числі й фінансові, жителів Євросоюзу та Північної Америки.

"Киберфахівці СБУ зафіксували продаж їм баз даних з логінами та паролями до скриньок електронної пошти, пін-кодів банківських карток, електронних гаманців криптовалют, рахунків PayPal, відомостями про комп'ютери, зламані для подальшого використання в бот-мережах і для організації DDoS-атак", - розповіли в СБУ.

Зловмисника затримали та пред'явили підозру ч. 2 ст. 362, ч. 1 ст. 361-2 КК України. У його квартирі була виявлена комп'ютерна техніка з двома терабайтами викраденої інформації, телефони з доказами, готівкові гроші від незаконних угод.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...