Кримінальні таланти України: Затримали суперхакера, який викрав найбільшу кількість даних за всю історію людства

В Україні викрили хакера, який був відомий під ніком Sanix. Свого часу молодий чоловік став відомий після спроби продажу бази даних, яка була найбільшим в історії масивом викрадених даних. У 2019 році статті про цього хакера облетіли всі світові ЗМІ, але довгий час спецслужбам не вдавалося з'ясувати, хто ховається за ім'ям Sanix, зазначають Патріоти України.

Як розповіли в СБУ, злочинця затримали в Івано-Франківській області. Після того, як він виставив на продаж базу даних, співробітник служби почали вести за ним спостереження.

"Служба безпеки встановила і затримала хакера, відомого під ніком Sanix. На початку минулого року він привернув увагу світових фахівців з кібербезпеки, виклавши на одному з форумів оголошення про продаж бази з 773 мільйонами адресами електронної пошти та 21 мільйоном унікальних паролів", - йдеться в повідомленні.

У січні 2019 року ім'я хакера засвітилося у виданнях The Guardian, Forbes і Newsweek. Йому присвятили навіть кілька передач, оскільки база даних, яка опинилася в його розпорядженні, стала найбільшим масовим викраденням за всю історію.

Працівники спецслужб встановили, що база даних обсягом 87 мегабайтів – це лише частина того, що хакер викрав. Було встановлено, що в розпорядженні злочинця не одна така база і загальний обсяг викраденої інформації склав близько одного терабайта. У цих базах даних були дані, в тому числі й фінансові, жителів Євросоюзу та Північної Америки.

"Киберфахівці СБУ зафіксували продаж їм баз даних з логінами та паролями до скриньок електронної пошти, пін-кодів банківських карток, електронних гаманців криптовалют, рахунків PayPal, відомостями про комп'ютери, зламані для подальшого використання в бот-мережах і для організації DDoS-атак", - розповіли в СБУ.

Зловмисника затримали та пред'явили підозру ч. 2 ст. 362, ч. 1 ст. 361-2 КК України. У його квартирі була виявлена комп'ютерна техніка з двома терабайтами викраденої інформації, телефони з доказами, готівкові гроші від незаконних угод.

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...