Криптовалюта вбиває: Вперше у світі людина померла через майнінг біткоїнів

26-річний майнер біткоінів з тайської провінції Чонбурі Данай Макмек загинув під час спроби добути криптовалюту. Як повідомляє Daily Mail, це перша смерть у світі через майнінг біткоїнів, передають Патріоти України.

Макмек зібрав потужну систему для видобутку криптовалюти, яку охолоджував за допомогою вентиляторів. Коли його пристрій зламався, він вирішив не чекати приїзду техніка, і спробував полагодити його власноруч. Чоловік боявся, що заробить менше біткоїнів через простій обладнання.

Імовірно, чоловік загинув від удару струмом під час ремонту. 21 липня брат тайца приїхав до нього додому разом з комп'ютерним майстром і виявив тіло майнера.

Співробітники швидкої допомоги і поліції, яки прибули на місце, констатували смерть чоловіка. За словами полковника поліції Санті Шушеуда, в кімнаті не було слідів злому, а на тілі загиблого не виявлено травм, тому він вважає, що Макмека вбило ударом струму. Розслідування триває.

Майнінг (від англ. mining - видобуток корисних копалин) - це видобуток криптовалюти. Емісію криптовалюти ніхто не регулює, тому добувати гроші може кожен.

Майнінг полягає в тому, щоб поміщати нові досконалі транзакції в блокчейн. Блокчейн являє собою ланцюжок блоків, в кожному з яких відбивається окрема операція.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...