Кривавий період нескінченних воєн за владу: В Єгипті відкрили масове поховання фараонів

Ця знахідка археологів - одна з найбільших і одна з найважливіших за останні роки.

У Єгипті знайшли масове поховання фараонів невідомого походження. Археологи були здивовані, виявивши одночасно двадцять саркофагів, в яких лежали мумії правителів, передають Патріоти України.

Ця знахідка на сьогоднішній день є переломною в історії пізнього царства і говорить про те, що змінюваність правителів Єгипту була значно більш частою і можливо був період нескінченних воєн за владу.

Однак, як вважають археології, можливо серед фараонів є і вищі сановники, тому точне число мумій фараонів в незвичайному похованні визначатимуть ще деякий час. Понад двадцять дерев'яних саркофагів часів XVIII династії фараонів (1550-1292 роки до н. е.). Знайдені поблизу міста Луксор. Всі саркофаги прикрашені яскравим розписом і добре збереглися. Саркофаги були знайдені на території некрополя Ель-Ассасіф, де знаходяться поховання часів XV, XVI і XVIII династій. Ель-Ассасіф розташований на території стародавніх Фів на західному березі Нілу.

Саркофаги перебували в одному похованні в два яруси. У заяві міністерства старожитностей Єгипту йдеться, що ця знахідка археологів - одна з найбільших і одна з найважливіших за останні роки.

Джерело: ВВС

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...