Кривавий період нескінченних воєн за владу: В Єгипті відкрили масове поховання фараонів

Ця знахідка археологів - одна з найбільших і одна з найважливіших за останні роки.

У Єгипті знайшли масове поховання фараонів невідомого походження. Археологи були здивовані, виявивши одночасно двадцять саркофагів, в яких лежали мумії правителів, передають Патріоти України.

Ця знахідка на сьогоднішній день є переломною в історії пізнього царства і говорить про те, що змінюваність правителів Єгипту була значно більш частою і можливо був період нескінченних воєн за владу.

Однак, як вважають археології, можливо серед фараонів є і вищі сановники, тому точне число мумій фараонів в незвичайному похованні визначатимуть ще деякий час. Понад двадцять дерев'яних саркофагів часів XVIII династії фараонів (1550-1292 роки до н. е.). Знайдені поблизу міста Луксор. Всі саркофаги прикрашені яскравим розписом і добре збереглися. Саркофаги були знайдені на території некрополя Ель-Ассасіф, де знаходяться поховання часів XV, XVI і XVIII династій. Ель-Ассасіф розташований на території стародавніх Фів на західному березі Нілу.

Саркофаги перебували в одному похованні в два яруси. У заяві міністерства старожитностей Єгипту йдеться, що ця знахідка археологів - одна з найбільших і одна з найважливіших за останні роки.

Джерело: ВВС

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...