"Кривош побачив пост на сторінці президента, повернув нам телефони, вибачився і вийшов здаватися": Екс-заручник луцького терориста розповів про найстрашніший день у своєму житті

Пасажири намагалися не перебивати Кривоша і не сперечатися з ним. Іноді він вдавався до погроз, вимагаючи, щоб ніхто не відкривав штор, а водієві надів наручники.
Заручники залишили автобус після того, як Кривош здався. Фото: ЕРА.

Луцький терорист Максим Кривош захопив пасажирів автобуса "Краснилівка – Берестечко" в заручники відразу після виїзду з автостанції, він був ввічливим і заспокоював людей, які боялися пострілів, але іноді погрожував. Про це в інтерв'ю розповів один із колишніх заручників, програміст із Луцька Андрій, передають Патріоти України.

"Він дістав автомат, гранати, підійшов до водія і заявив, що захопив автобус. Майже одразу він зробив кілька пострілів у стелю, щоб показати, що говорить серйозно і його вимоги треба виконувати. Він наказав заїхати до центру на [вулицю] Лесі Українки. Закрив двері, штори на вікнах. Сказав, що його вимоги викладені в соцмережах. Потім він зателефонував до поліції і повідомив про захоплення", – згадує Андрій.

Пасажири намагалися не перебивати Кривоша і не сперечатися з ним. Іноді він вдавався до погроз, вимагаючи, щоб ніхто не відкривав штор, а водієві надів наручники, сказав співрозмовник видання. Зловмисник особливо розлютився, побачивши над автобусом дрон, і почав по ньому стріляти, але загалом, на думку пасажира, був раціональним.

"З іншого боку, намагався діяти ввічливо, не кричав. Коли робив постріли, то бабці на першому сидінні стало зле, її трясло після пострілів, то він її заспокоював. Виявляється, що він узяв із собою воду, заспокійливі пігулки, від головного болю і пропонував усе це нам", – зазначив Андрій.

Розв'язка, за його словами, настала після телефонної розмови із президентом Володимиром Зеленським. "Вони говорили із президентом хвилин 15. Потім він побачив повідомлення у президента на сторінці, на яке очікував, і одразу почав роззброюватися, повернув нам усім телефони. Потім він приніс нам усім вибачення і вийшов здаватися", – повідомив екс-заручник.

Джерело: Цензор.НЕТ

"Намагаються ускладнити життя": Юрист назвав категорію українців за кордоном, на яких спрямовані основні обмеження від МЗС

четвер, 2 травень 2024, 17:30

Обмеження, які ввело Міністерство закордонних справ України на оформлення документів за кордоном, насамперед стосуються чоловіків, які незаконно виїхали з країни. Таким чином влада намагається ускладнити життя ухилянтам, передають Патріоти України. Про...

"Щоб показати людям": Ексбоєць 3-ї ОШБр пішки прийшов з Франківська до Луцька, аби зібрати кошти на ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 17:22

Колишній військовий 3-ї штурмової бригади Петро Скрипка 1 травня вирушив з Луцька до Рівного. Чоловік продовжує допомагати ЗСУ, організовуючи піші марафони. Про це пише "Суспільне", передають Патріоти України. Чоловік під час походів збирає гроші на по...