"Кто не скачет, тот за храм!": У Росії на протестах передали "привіт" Україні (відео)

В Україні за часів Євромайдану, був дуже популярною кричалка: "Хто не скаче, той москаль", але росіяни дещо змінили слова.
Протести у Єкатеринбурзі. Фото: скріншот з відео.

У Єкатеринбурзі в останні два дні, 13 і 14 травня, відбулися протести у зв'язку зі знищенням скверу заради будівництва храму святої Катерини, в результаті яких десятки активістів було затримано. Без згадок України не обійшлося. Про це повідомляє "Медуза", передають Патріоти України.

Відомо, що поліція під час протестів поліцейські затримали десятки учасників акції. Зокрема, повідомляється про 30 затриманих. Також відомо, що без постраждалих не обійшлося. Одному з активістів зламали стегно.

На нову акцію у вівторок, 14 травня, прийшли до двох тисяч чоловік. Мітингувальники майже відразу повалили паркан, яким обнесено місце майбутнього будівництва, і кинули його частину в довколишній ставок. Місце будівництва кільцем оточили співробітники охорони, до скверу стягнули ОМОН і бійців Росгвардіі.

Крім цього активісти не змогли під час протестів не згадати про Україну. Так, на одному з відео в YouTube можна побачити, як активісти дружньо скачуть, примовляючи: "Хто не скаче, той за храм!"

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...