"Кто он для российского футбола?": Журналіст розповів про "безмежну гидоту" в РФ по відношенню до Лобановського

Валерій Лобановський. Архівне фото.

Відомий російський спортивний журналіст Олексій Андронов, відзначаючи 6 січня 83-ту річницю від дня народження великого українського тренера Валерія Лобановського, розповів про неприємний випадок, яким відзначився Анатолій Бишовець. Російський фахівець, який працював 2002 року віцепрезидентом московського футбольного клубу "Хімки", заборонив своїй команді хвилиною мовчання вшанувати пам'ять Валерія Васильовича, передають Патріоти України.

Великий метр пішов із життя 13 травня 2002 року. "Знаєте, що таке коли "немає межі людськiй гидотi"? Це коли в день пам'яті Лобановського Бишовець забороняє в "Хімках" хвилину мовчання зі словами "А яке він має відношення до російського футболу?" – написав Андронов у Telegram.

Варто зазначити, що за кілька годин після цієї гри 15 травня відбувся фінал Ліги чемпіонів, у якому зустрілися леверкузенський "Байєр 04" та мадридський "Реал". Він почався з хвилини мовчання.

Нагадаємо, що конфлікт Бишовця та Лобановського розпочався ще навесні 1986 року, напередодні від'їзду на чемпіонат світу до Мексики. Анатолій Федорович дуже просив Валерія Васильовича не брати із собою Раца, Яремчука та Яковенка.

Вони не підпадали під умову Міжнародного Олімпійського комітету щодо заборони участі на Олімпіадах гравців, які брали участь у офіційних матчах мундіалю. Але Лобановський проігнорував прохання та забрав із собою на збори цих талановитих гравців, чим відразу ж створив проблеми у комплектуванні сильної конкурентної олімпійської команди.

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...