Кубинці масово їдуть на війну проти України: ЗМІ розповіли, як РФ заманює їх вбивати українців

Держава-агресор Росія продовжує вербувати жителів Куби воювати на боці своєї окупаційної армії проти України. Уряд Куби намагається зупинити вербування, проте поки що безуспішно. Кількість кубинців, що воюють в Україні, вже перевищує кілька сотень. Загальну кількість дізнатися складно. Про це пише видання Bloomberg із посиланням на джерела, передають Патріоти України.

За даними співрозмовників журналістів, найманці записуються до лав окупантів через неофіційні канали. Головна із причин – виплати, які пропонує міноборони країни-агресора "добровольцям".

Куба перебуває у стані економічної кризи, бореться з відключенням електроенергії та нестачею продовольства. Це викликало масову міграцію та вуличні протести.

Крім того, деяких кубинців також приваблює перспектива отримати російський паспорт після того, як диктатор РФ Володимир Путін підписав указ, який дає змогу іноземцям отримувати громадянство в обмін на службу на війні.

Bloomberg нагадує, що Росія активізувала призов на військову службу всередині країни та за кордоном, намагаючись замінити величезну кількість військових, які загинули або були поранені під час бойових дій в Україні.

Наприкінці 2023 року повідомлялося, що на полі бою в Україні вперше помітили бойовиків із Куби. Найманці підписують контракти з міноборони РФ через військкомати. Усього вдалося встановити особи близько 200 найманців.

Кубинська влада після резонансу публікацій заявила, що нібито перекрила канал торгівлі людьми і переміщення найманців до Росії для участі у війні проти України. Міноборони РФ пообіцяло платити кубинцям близько 2 тис. доларів на місяць.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...