Із кулеметами на вантажівках і підпалом машин: Мексиканський наркокартель паралізував місто, щоб відбити у силовиків сина наркобарона (фото, відео)

У Мексиці в місті Куліакан між поліцейськими Національної гвардії та членами наркокартелю відбулися запеклі бої після затримання сина екс-лідера синдикату "Сіналоа" Хоакіна Гусмана "Ель Чапо" ("Коротун"). Для збереження порядку в місті правоохоронці були змушені відпустити сина наркобарона Гусмана Лопеса, передають Патріоти України.

Патруль воєнізованої поліції Національної гвардії приїхав у будинок Лопеса, який розташований за 600 км від Мехіко, і затримав його за підозрою в незаконному обороті наркотиків у США. Проте на вулиці бойовики картелю напали на патруль.

Гангстери встановили блокпости і почали обстрілювати силовиків з автоматів. У підсумку патруль прийняв рішення відступити з дому без Лопеса, щоб захистити поліцейських і уникнути насильства в даному районі міста.

У соцмережах поширюють відео, як вулиці міста патрулюють вантажівки з важкими кулеметами, на яких роз’їжджають члени картелю. За даними місцевих видань, одна з головних доріг Куліакану була перекрита барикадою палаючих вантажівок, а інші перекрили військові. Влада рекомендує людям залишат. За попередніми даними, внаслідок перестрілки загинули двоє людей, ще понад 20 отримали поранення.

Нагадаємо, що Хоакіна Гусмана «Ель Чапо», чий картель вважався найбільш впливовою організацією в світі з торгівлі наркотиками, затримали 8 січня 2016 року в Мексиці. Він кілька разів тікав з в’язниці, але його заарештовували знову.

17 липня 2019 року Ель Чапо був засуджений до довічного тюремного ув’язнення без права на дострокове звільнення. Зараз він відбуває покарання у федеральній в’язниці в Манхеттені.

В Україні зафіксовано спалах парвовірусу - інфекціоніст розказав про перебіг й ускладнення

вівторок, 23 квітень 2024, 18:50

Парвовірус В19 - це інфекційна еритрема, заразна хвороба, яку можна підхопити повітряно-крапельним шляхом. До того ж паровірус може пройти абсолютно безсимптомно і проявитися легким нежитем і кашлем. Людина подумає, що просто застудилася. Про це розпов...

Треба закрити небо: Німеччина закликала США надати Україні ще одну систему Patriot, - Bloomberg

вівторок, 23 квітень 2024, 18:30

Уряд Німеччини наполягає на тому, щоб США поставили Україні ще хоча б одну протиракетну систему Patriot, щоб допомогти закрити пролом у системі ППО. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Цього тижня Німеччина також продовжить чинити ...