Куля ворожого снайпера прошила голову навиліт: Лікар розповів про дивовижний порятунок воїна ЗСУ

Український військовий після важкого поранення снайпером в зоні ООС прийшов у свідомість в лікарні, де за життя бійця боролися кілька днів. Про це розповів гендиректор Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко в своєму Facebook, передають Патріоти України.

32-річний Владислав родом з Кіровоградської області отримав поранення на фронті недалеко від Красногорівки в п'ятницю, 5 березня, і того ж дня його бортом доставили до клініки та помістили в реанімацію в операційну. Воїн був у комі.

Як пояснив Риженко, снайперська куля прошила голову бійця навиліт. "Вхідний отвір у тім’яній, а вихідний - в потиличній ділянці. Сильно пошкоджена ліва півкуля мозку", - розповів лікар. Під час проведення операції нейрохірурги видалили кісткові уламки та зруйновані ділянки мозку.

"Всі ці дні тривала боротьба за життя. На сьогодні стан вдалося стабілізувати. До Владислава повернулася свідомість. Нарешті можемо сказати, що загрози для життя немає", - сказав Риженко.

Зараз вся права половина тіла у Владислава залишається паралізованою. Але воїн може розмовляти та розуміє мову, оскільки "центр мовлення, який теж знаходиться в лівій півкулі, поки вдається врятувати". Лікар зазначив, що попереду у Владислава тривале лікування та реабілітація.

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...