У своїх соцмережах Євген Клопотенко поділився новиною про те, що хоче покращити кулінарну освіту в Україні. З його слів, ресторатор та шеф-кухар заручився підтримкою КМДА, Посольства Швейцарії в Україні та UMAEF (Ukraine Moldove American Enterprise Fund — прим.ред.) Разом із ними він планує відкрити в Україні модернізувати один з навчальних закладів Києва. Він має стати взірцем професійної освіти у сфері гостинності. Під час зустрічі сторони підписали Меморандум про співпрацю, передають Патріоти України.
Зокрема, ресторатор поділився фото із зустрічі, де обговорили цілі: облаштування освітнього простору, сучасна навчальна програма, освітні матеріали та практична підготовка для майбутніх професіоналів сфери гостинності — кухарів, пекарів, майстрів ресторанного та готельного обслуговування. У пості до новини Євген Клопотенко написав: «…ми об'єднаємо найкращих експертів галузі, щоб разом модернізувати один з навчальних закладів Києва, перетворивши його на взірець професійної освіти в сфері гостинності рівня Le Cordon Bleu!»
Також зазначено, що така ініціатива зможе скласти конкуренцію світовим школам, наприклад, у Франції. У програмі будуть викладати й українську гастрономію з нашою термінологією, техніками, та розповідатимуть про питомо українські продукти та страви.
Колишній півзахисник збірної України та київського Динамо Роман Безус, який тепер виступає за кіпрську Омонію, пригадав поразку національної команди від Франції у відборі на чемпіонат світу 2014 року. Про це повідомляє ВЗБІРНА, передають Патріоти Украї...
В Офісі омбудсмена відреагували на смерть 32-річного чоловіка під час проходження військово-лікарської комісії у ТЦК в Чернівцях. Представниця в Чернівецькій області скерувала листи до Чернівецького обласного ТЦК та СП, Чернівецького зонального відділу...