Купатися небезпечно! На популярному одеському курорті зафільмували надзвичайно брудну воду (фото)

Попри коронавірус та карантин, українці заполонили пляжі та водойми. Це і не дивно, адже погода на всі 100% сприяє тому, щоб поплавати. Щоправда, не всі пляжі та водойми є безпечними. До прикладу, на одеському курорті Фонтанка зафільмували брудну воду. Кадри оприлюднили у телеграм-каналі "Думська", передають Патріоти України.

На них видно, що вода у морі значно забруднена. Телеграм-канал пише, що вода масляниста. Однак, можна припустити, що море цвіте.

Чому небезпечно купатися у такій воді

Зауважимо, що причиною цвітіння води є розмноження мікроскопічних організмів ціанобактерій Nodularia spumigena, які виділяють отруйні речовини. Тож, купатися у таких водах небезпечно.

На цвітіння води впливає два фактори:

  • рівень солоності води.
  • забруднення.

Ба більше, днями Одеський лабораторний центр МОЗ оприлюднив результати дослідження морської води біля узбережжя Одеси та Затоки. Згідно з результатами експертизи, вода не відповідає за санітарно-мікробіологічним вимогам. Попри це, одеські пляжі та клуби переповнені людьми.

Чи безпечно купатися під час пандемії

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко зауважив, що дослідження показали нищівний вплив морської солі й ультрафіолету на COVID-19. У прісній воді збудник має можливість виживати, але у річках з проточною водою інфікуватись досить складно.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...