Купують антени та встановлюють VPN: Чому естонці прагнуть слухати пропаганду РФ у розпал війни в Україні

Важко з’ясувати, що сьогодні відбувається всередині РФ, оскільки її напад на Україну стає дедалі лютішим. За словами міжнародного кореспондента CNN Скотта Макліна люди, які шукають новини про ситуацію у Росії, найчастіше – громадяни сусідньої Естонії, передають Патріоти України.

Естонія – країна з населенням 1,3 млн людей, яка з початку повномасштабної війни в Україні прийняла близько 30 тис. українських біженців.

Як і Україна, вона також була у складі Радянського Союзу та досі має численне російськомовне населення. За словами Макліна, Естонія має цілком обґрунтований страх перед російською агресією.

Більшість естонців етнічно росіяни, особливо в містах, розташованих біля річки Нарва, яка відділяє країну від Росії. Більшість літніх людей, які проживають у цьому регіоні, погано володіють естонською, спілкуючись виключно російською.

– Через відсутність великої кількості російськомовних ЗМІ в Естонії, російські державні ЗМІ намагалися заповнити цю порожнечу, даючи людям різними способами постійну дозу кремлівської пропаганди, – каже Маклін.

Але, починаючи з 24 лютого, і це джерело було відрізано. Після повномасштабного нападу РФ на Україну Естонія заблокувала більшість російських новин і телеканалів.

– Багато людей в Естонії почали купувати якісь системи, щоб спіймати російські канали, — каже голова міської ради Нарви Володимир Заворонков. Заворонков додав, що хтось купує антени в магазинах електроніки, а хтось використовує VPN, щоби зловити російські хвилі.

Російський футболіст поскаржився на ромів та маленьку зарплату в Словаччині

неділя, 5 травень 2024, 20:50

Російський футболіст Микита Глушков розповів, що його шокувало під час виступів у Словаччині, передають Патріоти України. «У словацькому місті Требішов було населення близько 30 тисяч, і третина – роми. Вечорами було небезпечно гуляти – раптом хтось із...

Зірка "Титаніка" і "Володаря перснів": Помер відомий британський актор

неділя, 5 травень 2024, 20:15

Британський актор Бернард Гілл, який зіграв капітана Едварда Сміта в оскароносному фільмі Титанік, помер 5 травня рано вранці. Сумну новину повідомив агент Гілла, передають Патріоти України. Бернарду Гіллу було 79 років. Причина смерті поки що не назив...