Купував алкоголь під час ходи: Віряни УПЦ МП сприйняли власного священика... за провокатора (фото)

Прихожани УПЦ МП поширили у своїх інтернет-групах інформацію про "провокатора" в рясі – мовляв, він під час хресної ходи на Хмельниччині поводився "підозріло" і купував у магазинах по дорозі алкоголь. Проте виявилося, що це чинний диякон Київської єпархії Московського патріархату. Про це повідомив у Facebook паблік "Хмельницький LIVE", передають Патріоти України.

У мережі показали фото чоловіка, якого віряни визнали підозрілим, і його документи. Інцидент стався під час паломництва прихильників УПЦ МП у Почаївську лавру. Віряни попереджали одне одного, що, можливо, разом із ними йшов "провокатор".

"У магазинах по дорозі він кілька разів демонстративно купував алкогольні напої. Звісно, що ці покупки місцеві жителі знімали на відео. На запитання: "Навіщо ви це робите?" – відповідав: "Так треба", – скаржилися парафіяни.

Вони підозрювали, що чоловік намагається дискредитувати хресний хід, і просили встановити його особу. Але виявилось, що для парафіян УПЦ МП він "свій". У документах вказано, що це Олег Губар, диякон і клірик Київської єпархії Української православної церкви Московського патріархату.

Ексчемпіон світу дав пораду, що робити Ломаченку після яскравої перемоги над колишнім абсолютом

неділя, 12 травень 2024, 15:04

Український боксер В’ячеслав Сенченко висловився щодо чемпіонського поєдинку між Василем Ломаченком та Джорджем Камбососом. Новий володар титулу IBF у легкій вазі нокаутував свого австралійського суперника в 11-му раунді. Пізніше Ломаченко зізнався, ко...

"Російські душі з українськими паспортами": Українців обурило відео з випускниками щколи в Харкові

неділя, 12 травень 2024, 14:43

11 травня фотокор Ян Доброносов опублікував відео, на якому випускники о 05:30 ранку, поки немає авто, на проїжджій частині репетирують вальс. Це відео спровокувало масове обурення, адже школярі та хореограф розмовляють російською мовою, зазначають Пат...