Купи сміття та детонатори: Воїни ЗСУ показали колишні російські шанці на Бахмутському напрямку

Бійці 3-ї штурмової бригади ЗСУ показали колишні російські шанці на Бахмутському напрямку, які вдалося відбити українським захисникам. У своїх бліндажах росіяни зберігали БК – там лишилися купи сміття та детонатори для протитанкових мін, передають Патріоти України.

Відповідне відео опублікував проєкт "Український Свідок". Південний фланг Бахмута на Донеччині був важливим логістичним вузлом. За словами бійців, що брали участь у штурмах, бої тут точилися зовсім нещодавно: ЗСУ вибивали звідси "вагнерівців" та 72-у мотострілецьку бригаду РФ.

На опублікованих кадрах видно, що всередині бліндажа росіян висить характерний "совковий" килим. На вході лежить граната. Як розказав сапер 3-ї окремої штурмової бригади із позивним "Самурай", окупанти жили просто посеред розтяжок."Для них це нормально. Вони ж суїцидники", – зауважив 23-річний військовий.

Також українські штурмовики показали протипіхотні міни, які військові між собою називають "відьмами". Самурай розповів, що таку назву їм дали через характерний звук, що чутно під час польоту снаряду – наче повз пролітає відьма. Цей боєприпас несе понад дві з половиною тисячі уламків, і вижити після підриву на такій міні майже неможливо.

На щастя, як зауважують українські бійці, росіяни самі часто підриваються на "відьмах": вони розставляють їх, як заманеться, адже РФ не підписувала жодних конвенцій, які б забороняли використання такого озброєння.

Командир інженерно-саперного батальйону із позивним Тренер розповів про ситуацію на Бахмутському напрямку. "Два виступи – на північному та південному флангах міста – зрізаються, ми виходимо на "нуль". І якщо просто подивитись на карту, то стає зрозуміло, куди операція рухатиметься далі", – зазначив він.

Також Тренер закликав не хайпувати навколо контрнаступальних успіхів."На деяких ділянках навіть противник не володіє всією інформацією. Волаючи про власні успіхи, ми привертаємо до цього увагу окупанта і він починає на це реагувати", – пояснив військовий.

Зазначимо, шанець, шанц – невелика земляна фортифікаційна споруда, що використовується для захисту артилерійських знарядь.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...